Hlavní obsah
Sport

TOP 5 mladých pušek z uplynulé sezóny druhé ligy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jager

Kvalitní útočník je v této době téměř nedostatkové zboží. Ve druhé lize však vyrůstají mladí útočníci, jenž mohou mít potenciál elitního prvoligového střelce.

Článek

V krátkém souhrnu si nyní představíme pět nejzajímavějších forvardů, jenž mohou naplnit nejvyšší předpoklady, přičemž do uplynulé sezóny vstupovali ještě jako náctiletí.

Radek Šiler

Sparťanský benjamínek se stal kometou jarní části FNL, když ve 13 utkáních nasázel 10 branek. V podzimní části sice ještě hájil barvy třetiligové Admiry Praha, ovšem po přestupu do Sparty na sobě nedal znát výkonnostní rozdíl obou soutěží a pokračoval ve skvělé formě i nadále. Už teď na sebe upřel zraky fotbalové veřejnosti a je téměř jisté, že jeho dalším působištěm bude první liga.

Matyáš Vojta

Další forvard, kterému stačila ke zviditelnění jenom půlsezóna dotáhl svými sedmi góly Varnsdorf k záchraně, kde na jaře hostoval z domovské Mladé Boleslavi. Tento již dvacetiletý mladík už jednou zakusil tempo nejvyšší soutěže při utkání Bolky v Ostravě, avšak k jeho pozitivnímu vývoji a větší vytíženosti se hostování na severu Čech přímo nabízelo. Nyní se může posunout zase o level výše.

Lukáš Mašek

Úspěšné jaro v Chrudimi si zapsal také Mašek, jenž byl zapůjčený rovněž z Mladé Boleslavi. V první lize se mu ovšem dlouhodobě nedařilo prosadit. Avšak půlrok na východě Čech se tomuto hroťákovi velmi vydařil. Nezapomenutelné pro něj bude určitě domácí utkání proti Příbrami, při němž zaznamenal hned čtyři branky. Jeho celková produkce se zastavila na číslovce šest, a i on přispěl k nejlepšímu umístění Chrudimi za celou historii.

Pavel Svatek

Jedna nadějná mladá puška se nachází i v Táborsku, jemuž unikla první liga jenom o vlásek. Podle tamějšího trenéra Romana Nádvorníka byl útočníkem číslo jedna právě devatenáctiletý Pavel Svatek. Což je v takhle mladém věku skvělý počin, který nemohl ujít pozornosti ostatních klubů. Svatek svou výkonností na svou pozici nepouštěl i zkušenější spoluhráče jako jsou Osmančík či Šašinka. K podařilým výkonům přidal šest zásahů a dvě asistence.

Ebrima Singhateh

Gambijský šutér patřící Slavii stihl v právě proběhlé sezóně rovnou dvě hostování. Podzim strávil ve Vlašimi, kde za tu dobu nasázel osm branek. Zazářil i v jarní části, kdy se stal posilou Olomouce. Tam pendloval mezi áčkem a béčkem, přičemž se dokázal solidně prosadit v obou týmech. Otázkou je, zda se startem nového ročníku bude pendlování pokračovat nebo se stane plnohodnotným hráčem A-týmu, protože hostování podle původních dohod platí do konce kalendářního roku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz