Hlavní obsah
Sport

Trpišovský takticky zazářil. Slavia z derby vymačkala maximum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Prvních dvacet minut beze střely na branku, poté reklama na fotbal, která bavila až do poslední minuty. Na tradiční tvrdost a agresivitu jako by se tentokrát zapomnělo.

Článek

Derby pražských „S“ číslo 305 skončilo remízou 3:3, což znamená setrvání dvoubodového náskoku Letenských na svého rivala.

Utkání je z pohledu Slavie vskutku těžké hodnotit. Do zápasu šla s ohledem na virózu v týmu jako outsider, nastoupil kupříkladu David Pech, na druhou stranu dvakrát vedla, po poločase dokonce o dvě branky, a přesto pouze remizovala 3:3.

Slavia atakovala svůj strop

Sešívaným se před sobotním derby příliš nevěřilo. Velkou ránou byla ztráta nemocného Christose Zafeirise, jenž se jako jediný zdál být v ideální formě. Záložní linie ale fungovala i bez něj, neprojevila se ani absence lídra po psychické stránce Ondřeje Lingra.

Slavii chyběl klasický box to box hráč, což si Jindřich Trpišovský nebál přiznat. Až do prvního gólu sešívaní hráli to, na co měli. Nakopávali dlouhé míče na trojici útočníků, což sice nebylo dvakrát pohledné, ale červenobílí díky tomu přečkali třicetiminutovou převahu soupeře.

Po zásahu Ivana Schranze se obraz hry změnil. Slavia připomínala ten tým, který hrál vyrovnaně s Arsenalem či Leicesterem v Evropské lize. Oscar Dorley zářil sebevědomím a dal zapomenout na absenci kreativního záložníka, asi nejlepší výkon v sezóně podal Lukáš Provod. Minimálně po běžecké stránce.

Když se Spartě podařilo stáhnout dvougólové manko, nabízel se definitivní obrat. Slavia ale nezalezla, vrátila se ke hře s míčem na kopačce a dokázala potřetí udeřit. Byť v nastavení inkasovala na konečných 3:3, těžko jejímu výkonu něco vytknout, minimálně po stránce přístupu.

Nové rozestavení fungovalo

Slavia se soupeři přizpůsobila i formací, přestože podíl na přechodu na systém 3-4-3 hrála i viróza. Sešívaní i tak odehráli proti prvnímu týmu tabulky po herní stránce možná nejlepší zápas. Stálo by tak za zamyšlení, zda to se třemi stopery nezkusit i příště proti Bohemians.

Koneckonců sešívaní v zimě přivedli hráče, kteří jsou na systém se třemi obránci zvyklí. Igoh Ogbu s Petrem Hronkem v něm vyloženě excelovali, zná ho i David Pech, post pravého wing-beka vyhovuje i špatně bránícímu Davidu Douděrovi. Tak uvidíme, s čím Slavia vyrukuje za týden na rozjeté klokany.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz