Hlavní obsah
Sport

Vyškov zničil Klusáčkovu taktiku. Část fanoušků chce jeho hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Jako šlágr podzimu se dá nazvat poslední utkání mezi Brnem a Vyškovem. Souboj o první místo druhé ligy však zvládli lépe hosté z Vyškova. Bilý balet se prezentoval aktivní, běhavou a bojovnou hrou jako v předešlých zápasech.

Článek

O Luďkovi Klusáčkovi se zase říká, že působí jako „leklá ryba“. Tímto přirovnáním se dají nazvat i výkony jeho svěřenců v právě zmíněném duelu. Nejeden fanoušek Brna si myslí, že zrovna trenér je jedním z nejslabších článků týmu.

Souboj jihomoravských soupeřů měl být ozdobou druholigového podzimu. Jenže pověstné fotbalové hody se nakonec nekonaly. Trenér Vyškovanů Jan Kameník připravil pro své hráče dokonalý taktický plán, jenž vyšel téměř do puntíku. Za to domácí tým pod vedením Luďka Klusáčka působil bezradně a nevytvořil si ani jednu gólovku. Jediná střela za zápas na bránu soupeře hovoří za vše. Je ovšem nasnadě také přiznat, že se v průběhu klání zranili oba stopeři Šural i Štěrba a museli nuceně střídat.

Největší kritika se tak snáší na hlavu brněnského trenéra. Spousta fanoušků si totiž dlouhodobě všímá chyb a nedostatků ve hře jeho svěřenců, které se neustále opakují a někdy jsou doslova až do očí bijící. Vinu za tyhle chyby přičítají právě šestapadesátiletému lodivodovi.

Nejčastější výtky ke hře Zbrojovky pod taktovkou Klusáčka

  1. Střed hřiště je neviditelný: Dlouhodobá svízel a absence režiséra hry není ani suplována jinými hráči ani jinak takticky řešena. V posledním utkání dokonce při rozehrávce směrem dopředu bylo vidět, jak hráči vytvořily dvě řady. Nazveme je třeba obrannou a útočnou, mezi nimiž se nachází obrovský nevyplněný prostor, který přímo vybízí k úspěšnému presinku soupeře.
  2. Velká statičnost: Hráči se oproti svým soupeřům strašně málo pohybují při hře bez míče. Presink na soupeřově polovině je minimální.
  3. Malá nabídka: Velice často se stává, že držitel míče nemá komu adresovat přihrávku, protože zkrátka není nikdo poblíž. Při autových vhazování se dokonce někteří hráči otočí svému spoluhráči zády a v podstatě se hry neúčastní.
  4. Absence plánu
  5. Laciných ztrát je na mužstvo formátu Brna moc
  6. Nižší míra bojovnosti

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz