Hlavní obsah
Sport

Zápas České reprezentace s Albánií je za dveřmi. Na stadionu nebude chybět Fanatismus Česko

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dan Ulrich - Žongl magazín

Nadcházející zápas České reprezentace s Albánií v epet Areně zřejmě nebude vyprodaný, přesto by mohl mít z pohledu domácích dobrou atmosféru. Podílet se na něm totiž bude fanouškovská skupina Fanatismus Česko.

Článek

Zatímco zápasy Sparty jsou na zdejším stadionu pravidelně vyprodané, na reprezentaci zbývá den před zápasem ještě poměrně hodně lístků. Přijde mi to vlastně smutné, ale vzhledem k výkonům i mnoha dalším okolnostem docela pochopitelné. Otázkou navíc je, kolik bude na stadionu fanoušků hostů, rozhodně by jich totiž nemuselo být málo.

Fanatismus Česko o sobě dává vědět před EURO

O atmosféru pro domácí borce se naštěstí tentokrát bude starat i skupina Fanatismus Česko, která o sobě dala poprvé veřejně vědět krátce po kvalifikaci našeho výběru na Mistrovství Evropy 2024. Velice brzy se jim podařilo vytvořit pro repre i choreo a vytvořit skvělou atmosféru na zápasech České reprezentace, která jim není lhostejná.

Od té doby pravidelně informují o svých účastech na utkáních až po vrchol v podobě EURA 2024. Na něm sice Česká reprezentace neuspěla, v hledišti ovšem fanoušci našich barev rozhodně ostudu neudělali. Jejich práce tím ovšem rozhodně neskončila. I nadále je potřeba podporovat náš národní tým.

Zápas s Ukrajinou vynechán, plná podpora na Albánii

Na začátku září přichází s prohlášením, že iniciativa Fanatismus Česko „vynechá“ zápas s Ukrajinou, který se odehrál o několik dnů později. Chtějí si počkat na správnou příležitost a připravit se na větší propagaci v následujícím zápasu. Pro některé možná trochu méně pochopitelné a na atmosféře tohoto zápasu to bylo znát. V hledišti nakonec zvítězili spíše ukrajinští fanoušci, což bylo docela smutné.

Následně pravidelně sdílejí výzvy na koupi vstupenek do kotle na zápas s Albánií i s odkazem jejich prodeje. Svou aktivitou vlastně pomáhají celé Fotbalové asociaci, otázkou ovšem zůstává, nakolik oni dostávají podporu od FAČR. Rozhodně by si ji totiž zasloužili.

Dva dny před zápasem vypouští Fanatismus Česko i video, na němž mohou fanoušci vidět speakera a po jeho boku i kapitána domácí reprezentace Tomáše Součka. Vedle toho i vyrábění chorea a výzvu, aby se zlepšilo fandění repre. V neposlední řadě i zmínku o tom, že klubové symboly do hlediště při zápasu národních týmů nepatří.

Aktivita této fanouškovské skupiny tak jednoznačně patří k jednomu z lákadel na nadcházející utkání s Albánií. Přestože nás výkony naší reprezentace nemusí oslňovat, přeci jen se jedná o výběr fotbalistů z naší domoviny. A ti by rozhodně neměli zůstat bez podpory.

Autor: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz