Hlavní obsah
Sport

Zápas Liberce s Hradcem bez gólů, ale plný ostrých zákroků. Vašulín byl skoro na vyloučení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Slovan Liberec v dalším zápase pod novým majitelem Ondřejem Kaniou opět nevyhrál. Euforie prvních dnů tak jakoby vyšuměla a v letní přestávce určitě přijdou velké změny. S Hradcem Králové si nakonec rozdělili body za bezbrankovou remízu.

Článek

Pro fanouška asi nemůže být o moc víc horší utkání, než když skončí bezbrankovou remízou. Každý se chce radovat ze vstřeleného gólu, a přestože se třeba hraje pěkný fotbal, bez míče v síti to prostě není ono.

V prvním poločase zápasu s Hradcem Králové byl Liberec lepším týmem. Už v sedmé minutě se do velké šance dostal Kulenovič, ale branku hostů minul. I na druhé straně ovšem střílel Kučera, ani tentokrát ovšem nemusel brankář zasahovat.

Skvělou akci předvedl Slovan ve 20. minutě. Opět u toho byl Kulenovič, tentokrát si ťuknul míč s Ghalim, který ovšem bránu trestuhodně minul. Ani Tuptova krásná střela z dálky neskončila mezi třemi tyčemi. A za skóre 0:0 tak šli oba týmy do kabin. Na střely vyhrál Liberec 7:2, střely na branku ovšem byly jen 3:1.

Vašulín dvakrát atakoval protihráče loktem

Hned na začátku druhého poločasu přišla jedna lehce kontroverzní situace. Už ve 46. minutě totiž Vašulín udeřil loktem Žambůrka do obličeje. Za tento zákrok obdržel žlutou kartu, dalo se ovšem mluvit o červené? Ve faulu nebyl vidět úmysl, za který by hráč dostal přísnější potrestání. Zároveň by se ovšem fanoušek vlastně ani nedivil, kdyby ona červená přišla.

V druhém poločase se Hradec prezentoval podstatně lépe. Do obrovské šance se dostal Pilař, ale nedokázal míč dostat do branky, když jeho střelu vytěsnil jeho vlastní spoluhráč Vašulín. Postupně se zápas stával nervóznějším. Vašulín podruhé trefil protihráče do obličeje, žlutou kartu za stěžování si ovšem odnesl brankář Liberce Bačkovský. Žlutou za protesty posléze obdržel i trenér Liberce Kozel. Vašulín za mě mohl být rád, že za své zákroky v zápasu nedostal červenou. Pohyboval se poměrně na hraně.

Měla se kopat penalta za faul na Chaluše?

Následně se na druhé straně dostával do velké šance Chaluš, byl ovšem zezadu atakován. Navíc ještě obdržel ránu od libereckého hráče brankář Zadražil. Výsledek celé akce – žlutá karta pro trenéra brankářů Čecha. Na první pohled to na penaltu vypadalo, ale ani tentokrát se nekopala.

Posléze se zápas trochu uklidnil, i když přišla další žlutá pro Prebsla. Viděli jsme i několik šancí, žádná z nich ovšem neskončila gólem. V 97. minutě se před brankářem Bačkovským objevil Juliš, ale branku přestřelil. Hradec tak čtvrtý zápas za sebou neprohrál. Liberec snažící se o posun na šestou příčku zůstává stále sedmý za Slováckem.

Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz