Hlavní obsah
Sport

Zazáří v nadcházející sezóně dvě mladé pušky z Teplic? Situace jim hraje do karet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

V minulém článku jsme se podívali na změny, které nastaly v obranné řadě kádru Teplic. Dá se ovšem s lehkou nadsázkou říct, že po odchodu Aidina Mahmutoviče do Plzně (2014) řešily Teplice především potíže s nalezením stabilního střelce.

Článek

O kvalitní útočníky panovala v klubu na severu Čech již tradiční nouze. V tomto ohledu se sezóna 2022/23 naprosto vymykala zaběhnutým stereotypům, jelikož zajímavé výkony předvádělo hned několik útočníků.

Velmi rychle na sebe upozornila posila z Vlašimi Abdallah Gning. Solidní výkony předváděl i útočník Filip Žák, kterého si s sebou přivedl z Prostějova ještě trenér Jarošík. Daniel Fila, který dorazil do Teplic na hostování ze Slavie Praha, se dlouho potýkal se zraněním. V samotném závěru sezóny už pod novým koučem Frťalou dal vzpomenout na své výkony, kvůli kterým si ho před časem vyhlédli sešívaní. Právě díky povedenému závěru soutěže si vedení Teplic určilo jako jednu z priorit Filu udržet i do následující sezóny.

Nesmíme také opomenout některé zajímavé výkony 19letého rtuťovitého útočníka či ofenzivního záložníka Tadeáše Vachouška. Ten by měl svým běhavým stylem hry snadno zapadnout do koncepce trenéra Frťaly. První minutáž začal získávat i egyptský útočník Mohammed Yasser, který hrál zatím především za B tým. Jak někteří z vás možná zaznamenali, v závěru jednoho z ligových duelů se postavil i mezi tyče. Šestým do party byl další útočník na hostování ze Slavie Babacar Sy, který však na hřišti příliš nepřesvědčil.

Slávista Fila zůstává v Teplicích

Už se zdálo, že Teplice mají k dispozici více útočníků, než jsou schopni v ligových zápasech využít a trenér bude mít spíše příjemné problémy s určováním základní útočné dvojice. Začátek přípravy však napověděl, že to s tím přetlakem hráčů na pozici útočníka nebude tak žhavé.

Babacar Sy se vrátil zpět do Slavie a momentálně se připravuje s jejím B týmem. Filip Žák, Jarošíkův objev z Prostějova, se s vedením teplického klubu nedohodl na podmínkách nové smlouvy. Skláře vyměnil za ševce ve Zlíně. Jisté po konci sezóny nebylo ani setrvání Daniela Fily, který je stále hráčem Slavie a členem U21. Ta v nedávné době na Mistrovství Evropy skončila ve skupinové fázi po zpackaném zápase s Izraelem. Nyní už však vše nasvědčuje tomu, že na severu Čech zůstane i pro další ročník Fortuna ligy. V zimě panoval poměrně velký rozruch kolem vycházející komety Gninga. Tomu ovšem na jaře poněkud zvlhnul střelecký prach. Momentálně není jisté, zda na něho nějaká zajímavá nabídka ještě dorazí.

Šance pro Vachouška s Yasserem

Dá se tak předpokládat, že v příští sezoně dostanou ještě více prostoru mladíci Vachoušek s Yasserem. Musím se přiznat, že od obou mám poměrně velká očekávání. Typově jsou naprosto odlišní. Zatímco mladému Vachouškovi sedí hra na protiútoky do otevřené obrany, Yasser je opravdu výborný ve hře hlavou. Je jen otázkou času, kdy se ze vzduchu poprvé zapíše mezi ligové střelce. V tomto světle se tak zdá, že odchod Žáka, který byl ještě pro trenéra Jarošíka základním stavebním kamenem ofenzivy, nebude pro nového trenéra Frťalu nijak zásadním problémem.

Lze předpokládat, že by si teplický tým dokázal poradit i s případným odchodem Gninga. Z vyjádření trenéra to ani nevypadá, že by se klub poohlížel po rozšíření konkurence v útočných řadách. Teplice totiž pálí bota jinde. Především na krajích hřiště a na stoperu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz