Hlavní obsah
Sport

Zbrojovce to stále skřípe! Na tahu je Psotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Zbrojovka Brno v posledních třech zápasech nepředvedla to, co se od ní všeobecně očekávalo. Roli favorita zatím nezvládá. Družina trenéra Klusáčka sice vyválčila 4 body, ale herně to nebylo vůbec dobré.

Článek

Hra působí často strašně křečovitě někdy i bez zápalu. Přivedení kvalitních posil je na místě.

Že je druhá liga hlavně o bojovnosti, by už v Brně vědět měli

První dvojice druholigových zápasů bývalého ligisty se nesla v duchu značné nesehranosti týmu. Je pravda, že tým prošel značnou obměnou a teprve se nalaďuje na společnou notu, ale větší nasazení by hře červenobílých více než prospělo. Zbrojovka se nemohla naladit na potřebné tempo zápasů, jenž svojí aktivitou určovali jejich soupeři. Mladí kluci z Vlašimi a olomouckého béčka totiž v těchto duelech působili dojmem rychlých dravců, kteří jsou zdravě nadržení porvat se o výsledek proti papírovému favoritovi. Naproti tomu Jihomoravanům chyběl tolika potřebný zápal pro hru. O tom, jak se v Brně správně nabudit, bylo v posledních dnech skrze tamní primátorku řečeno mnoho, ovšem tahle cesta by pro Zbrojovku měla zůstat jenom v rovinách ironie.

Radova taktika vyšla do puntíku

Bouřlivý trenér z Julisky sice velice těžce kousal poslední domácí porážku s mezinárodním kádrem z Vyškova, avšak taktický plán, jak skolit přímého soka v následujícím souboji o první místo vymyslel dokonale. Trpělivá hra na brejky a stabilní defenziva byly recepty, které rozhodly o zisku tří bodů pro Pražany. Obrana Dukly nepustila Zbrojovku téměř vůbec do svého vápna, protože dobře věděla, že ostrostřelec Řezníček je v něm jako ryba ve vodě. V kolonce střel na bránu Dukly svítí hrozivá nula. Brněnští mají tedy více než jeden námět k zamyšlení.

Střed hřiště hořel dlouhodobě, nyní už jen doutná

Problémem číslo jedna je dlouhodobě neléčený střed hřiště. Osa hřiště je prakticky neviditelná a působí jako prázdná bublina. Ze stoperů se tak stávají rozehrávači útočných akcí. Avšak kádr týmu není na tuhle hru uzpůsoben. Obránce při zakládání útočné akce má minimální nabídku přihrávky, střeďáci se mu buď schovají, a když už si sběhnou pro míč, vrací ho ihned zpátky. Z následujícího vyplývá, že Zbrojovce chybí kreativní hráči. Tento neduh se dá vyřešit jediným způsobem. Příchodem takových fotbalistů, protože v Klusáčkově mužstvu tyhle typy zoufale chybí. V Brně má od nové sezóny na starosti přestupovou politiku Zdeněk Psotka, který je jistě v plné permanenci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz