Hlavní obsah
Sport

Zbrojovka a první liga? Tahle loď už uplavala! Je třeba počkat na další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Postup nebo barážová přetahovaná jsou sice pro letošek ještě teorií, avšak zbrojovácký fanoušek při pohledu na počínání svých svěřenců na hřišti tuto kýženou metu nyní již odpískal a soustředí se spíše na prodej klubu.

Článek

Poslední duel Zbrojovky se nesl v duchu poslední šance stát se ještě vážným pronásledovatelem první Dukly. Soupeřem byla rezerva pražské Sparty, která do Brna přijela se značně osekaným kádrem a pouze čtyřmi hráči na střídání do pole. První dějství nabídlo energický fotbal stran mladíků ze Strahova, jenž vyústilo ve dvě krásné kombinace s gólovou tečkou pro Pražany. Naproti tomu Zbrojovka nabízela pořád stejný obrázek hry známý z minulých utkání. Hrála v křeči a vázla jí rozehrávka. Do toho ještě kupila spousty chyb a až ke konci korigovala skóre.

Druhá půlka nabídla úplně jiný fotbal. Domácí přepnuli o dva stupně v nasazení a začali budoucí naděje Sparty mačkat. Nebýt lacině obdržené branky, pod kterou se podepsal domácí Alijagič, jenž míč prakticky odvezl směrem k vlastnímu vápnu, aby ho tam pak předal soupeři, který chladnokrevně zavěsil, tak by červenobílí mohli přemýšlet i na obrat v zápase. Vysoký kredit si ovšem zaslouží i sparťanský brankář Jakub Surovčík. Ten totiž svými zákroky vysoké úrovně doslova deptal brněnské střelce. Je proto také možné, že se objeví i v nově vzniklém projektu druholigové jedenáctky měsíce našeho Žongl magazínu. Na konečných 2:3 z pohledu Brna snížil v nastavení Roman Potočný, jenž zaznamenal již čtvrtý gól v posledních čtyřech utkáních.

Zachránit se, zapomenout a začít znovu

Výsledný rezultát hovoří jasně. Dohnat třináctibodovou ztrátu na první Duklu se rovná zázraku desetiletí. Soutěž navíc začíná poslední třetinu své délky trvání. Baráž je sice značně blíže, ovšem předvedená hra má hodně daleko k rovnocenné konfrontaci s první ligou. Sám kapitán Řezníček na pozápasové tiskovce naznačil, že jeho tým do popředí druholigové tabulky zřejmě právem nepatří.

Poslední výsledky druhé ligy však staví Brňany do nové situace. Při sedmibodové ztrátě na sestupovou příčku a aktuální (ne)formě, je nyní potřeba myslet i na záchranu. Letošní ročník je totiž hodně vyrovnaný a každý jeden bodík mění pozice tabulkou třeba i o více pater. Proto je také bezpodmínečně nutné zvládnout vítězně příští domácí duel s posledním Prostějovem. V případě porážky by si Zbrojovka zadělala na další velký průšvih. Příští ročník už může být jenom lepší, byť je téměř jistě, že bude zase druholigový.

Výměna trenéra je téměř jistá

Především předvedená hra a přístup k maximálnímu nasazení jsou od začátku jarní části více než tristní. Z řad fanoušků zaznívají hlasy, že takhle slabou Zbrojovku nepamatují. Kouč Polách nejspíš tuší, že se blíží jeho konec. Osloveni již prý údajně byli Adrián Gula s Michalem Bílkem. Jenže oba podle webu efotbal.cz nabídku k trénování Brna odmítli. Mluví se i o Václavu Jílkovi.

Romane, zkoušej to dál

Roman Potočný má v jarní části průměr jeden gól na zápas. Bohužel hned tři z tref nevyústily v bodové ohodnocení Zbrojovky tabulkou. Známý forvard se snad jako jediný v týmu nebojí střely ze střední vzdálenosti a velice často mu v ročníku chyběly jenom centimetry k větší produkci a statistice gólů na kontě. V kvalitě mezihry se sice bohužel sveze s týmem, nicméně dynamit v jeho levé noze může být rozdílový.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz