Hlavní obsah
Sport

Zbrojovka pomalu klesá ke dnu. Pro fanoušky to byl rok hrůzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Fortuna národní liga má pro letošek odpískáno. Ovšem stále věrný fanoušek moravského velkoklubu by na rok 2023 nejraději zapomněl. Poslední místo v první lize a šesté ve druhé jsou rezultáty, které nikoho s brněnským srdcem nenechají v klidu.

Článek

V jarní části ještě první ligy se nepovedlo svěřencům tehdejšího trenéra Dostálka navázat na velmi solidní podzim minulého roku, který se nesl v duchu nadějí, že by se nemusel opakovat obvyklý scénář s okamžitým sestupem. Jenže jarní nekontrolovatelný pád nepomohl zachránit už ani fotbalový filozof Martin Hašek, jenž několik pár kol před koncem nahradil právě odvolaného Dostálka. Tento časový úsek probíhal ještě pod absolutní nadvládou velmi neoblíbeného majitele Václava Bartoňka.

Před novou sezónou vstoupila do klubu společnost Portiva v čele s Pavlem Svoreněm. Sportovním ředitelem se stal bývalý a vykoupený funkcionář FAČR Zdeněk Psotka. Okamžitý návrat mezi elitu se stal prioritou číslo jedna. Do mužstva přišli noví hráči, kteří byli fanoušky zprvu vítáni s nadšením. S ofenzivní silou v podobě Řezníčka, Potočného, Alijagiče či Smejkala se mohla Zbrojovka všech druholigistů ptát slovy jednoho známého politika – kdo z vás to má? Odpověď by zněla: nikdo. Jenže spousta týmů ukázala, že takovou útočnou sílu ani nepotřebuje, aby se před ní dostala v tabulce.

Tristní domácí bilance

Jak říká Jarda Kužel v kultovním snímku Okresní přebor. Výhodou je domácí prostředí a hráči každý drn na svém hřišti musejí znát. Pro Brňany v tomto roce Adax Invest aréna výhodou určitě nebyla. Jihomoravané totiž letos v 17 soutěžních domácích duelech potěšily z plného bodového zisku svého fanouška pouze v pěti případech. Proč se mužstvu doma tak nedaří, když mívá pravidelně velmi slušnou diváckou podporu je však záhadou.

Kde jsou slibovaní válečníci?

Minulý rok v srpnu Zbrojovka odvezla tři body z Olomouce. Řezníček a spol. tehdy odehráli jedno z nejlepších utkání v řadě. Nastává paralela, když o rok později přijede do Brna olomoucký B-tým s mladíky a s velkou dávkou bojovnosti vítězí. Vedení klubu je pochopitelně nejen s koncovkou, ale i s celým podzimem nespokojeno. Kádr na zkušená jména rozhodně špatný není, ovšem někteří hráči si neuvědomují, že hrát za Zbrojovku by měla být pro ně výsada, kterou zdaleka nenaplňují. Už teď se spekuluje o tom, že fotbalisté, jichž se zmíněné týká, v blízké době opustí červenobílý mančaft.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz