Hlavní obsah
Sport

Zbrojovka posiluje kádr zahraniční cestou. Probudí posily spícího obra?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

V Brně je celý podzim obrovským zklamáním. Většina fanoušků už v postup mezi elitu moc nevěří. Baráž je sice bodově na dohled, avšak rozdíl kvality obou soutěží je značný.

Článek

V posledních dnech se především řeší oznámení o konečném dotažení majetkové struktury a posílení kádru, které je letos netradiční.

Potencionální nový šéf moravského klubu Pavel Svoreň se ve středu setkal s fanoušky Zbrojovky. Všem přítomným sdělil, že peníze za další vlastnickou část klubu již zaplatil a že už je vše jen na straně prodávajícího. Termínem o výsledku celé transakce je 1. březen. Po tomto datu bude již snad oficiálně známo, kdo bude většinový vlastník Zbrojovky. Fanoušci s potencionálním novým vedením doufají v novou éru, jenž by znamenala už trvalé usazení v první lize a zažehnutí síly, která probudí spícího obra k mnohem významnější roli na české fotbalové scéně.

Posily z netradičních adres

Změna taktiky v přestupové politice ukazuje nový směr, kterým se vedení chce vydat. Doposud až na drobné výjimky chodili do Brna vždy nový hráči prověření československou scénou. Ovšem zmíněnému odpovídá i aktuální situace na českém trhu. Potenciální nejlepší hráče pro nové angažmá ihned rozebere první liga. Pro tu druhou tak není v tomhle ohledu moc místo a nabídce byť i z konce tabulky Fortuna ligy může jen těžko konkurovat.

Letos se skauting Zbrojovky zaměřil primárně na Dánsko, z něhož přivedl již dva hráče. První posilou do obrany je dvacetiletý ghanský fotbalista Foster Gyamfi, jenž naposledy působil v mládežnických kategoriích dánského Esbjergu. V přípravě ukázal svoji kvalitu především solidní technikou a kvalitním timingem. Jeho primárním místem v sestavě je pozice stopera, avšak neztratí se ani na postu levého obránce, jak dokazoval i v přípravných zápasech. Druhým přírůstkem ze země Hanse Christiana Andersena je tuzemský devatenáctiletý středopolař a univerzál Kristoffer Jörgensen. Posledním působištěm tohoto hráče byl vedoucí celek tamní druhé ligy Sonderjyske. Tento fotbalista se nám v červenobílém ještě neukázal. Střed hřiště je však v sestavě Brna největší slabinou, kterou by mohl vylepšit právě Jörgensen.

Sportovní ředitel Zdeněk Psotka avizoval, že posilování zahraničními hráči ještě nekončí. I když už skončilo přestupové období, pořád se dají podepisovat hráči bez angažmá. Spekuluje se o brzkém příchodu nigerijského levého beka Emmanuela Mavirama a o srbském záložníkovi ve středním věku. Mezi oslovené neuskutečněné akvizice patří Miroslav Káčer a Matej Greššák ze slovenské ligy.

Alijagić v přípravě zazářil

Český reprezentant do 21 let dal na podzim přednost Zbrojovce před Slavií a zažil snad nejlepší zimní přípravu ve své kariéře. S bilancí pěti gólů a čtyř asistencí završil Denis Alijagić svou povedenou přípravu a zastínil v ní i nejlepšího střelce týmu Jakuba Řezníčka. Nadějný útočník s pokorou přiznal, že jeho osobní statistika mohla být ještě vyšší a doufá v přenesení aktuální formy do soutěžních zápasů druhé ligy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz