Hlavní obsah
Sport

Zbrojovka si podala závaznou přihlášku do boje o záchranu. „Styďte se!“ čílí se fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

archiv Žongl

Brno mohlo v posledním zápase obdařit své příznivce malinkatou náplastí na svoje předchozí žalostné výsledky a především výkony. Na stadionu v Srbské ulici se střetli také dva soupeři s nejhoršími bilancemi.

Článek

Poslední Prostějov s nejhorší bilancí zisku bodů na soupeřových hřištích a Zbrojovka s téměř stejnou, jenom na domácí půdě. Již z nadpisu je patrné, že tři body putovaly na Hanou.

V posledním článku týkajícím se moravského klubu jsem psal, že pokud Zbrojovka neporazí v domácím prostředí poslední Prostějov, zadělává si na velký průšvih. Raz, dva, tři, průšvih je na světě a jaký. Neexistuje ani jediná výmluva, která by fiasko omlouvala - odpískaná penalta v nastavení už vůbec ne.

Známý zápasník Jiří Procházka (mj. z Brna) nedávno v jednom pořadu vyprávěl o svém posledním prohraném zápasu, kde vysvětloval, že pokud chtěl v zápase uspět, měl být tak dobrý, aby nedopustil vznik krajní situace, která rozhodla v jeho neprospěch. Tímto nabízím jistou paralelu k pokutovému kopu na konci utkání, který prakticky přisoudil tři body na stranu hostů.

Domácí kotel zel prázdnotou. Nejspíš věděl proč

Domácí kotel nebyl ve svém sektoru ani nikde jinde na stadionu ke spatření, protože i ti největší fanoušci v posledních dnech vypovídají svému klubu dočasně službu. Nelze se jim však vůbec divit. V posledních letech jsou totiž těžce zkoušeni a to jak od celkových výsledků, tak až po atmosféru v klubu - o prodeji a novém stadionu už ani nemluvě. Když po skončení duelu šli hráči na klasickou děkovačku ke zbylým fanouškům, nejednou od nich zaznělo, „vůbec sem nelezte.“ Uvádím v krátkosti nedávné vyjádření jedné z nejstarších fanouškovských skupin.

Oficiální prohlášení VETERAN FANS – aktivní fanouškovské skupiny s nejvyšším věkovým průměrem


Fandili jsme za každého režimu, fandili jsme a postavení v tabulce nehrálo roli, fandili jsme bez ohledu, co to bylo za soutěž, fandili jsme, když se na fotbal nedalo dívat, fandili jsme za každého počasí atd. Vydrželi jsme 40-50 let a na stadionech prostáli tisíce hodin, doma nebo venku! S klubem v srdci jsme vstávali z postele a večer šli spát a snili o lepším zítřku pro Zbrojovku. Nastala však doba temna, kdy Zbrojovka v podstatě neexistuje a vydává se za ní pofiderní organizace FC V.B. To co se děje, připomíná spíš amatérský klub někde v Kocourkově a velmi špatné ochotnické divadlo. FC V.B. už není klub našeho srdce. Vzali nám stadión, zničili Zbrojovku. Místa, kde stávali Veteran Fans, zůstanou po X letech prázdná a na svém místě nebude ani vlajka. Aktuálně nám přijde smysluplnější krmit holuby v parku. Nechceme a nemůžeme být nadále součástí toho trapného kabaretu. Jednoho dne až bude opět Zbrojovka a my budeme zdraví a při životě, tak se rádi na tribuny opět vrátíme. Vzhůru Brno, vzhůru Zbrojovka a někdy opět na stadiónu

Značné množství chyb a Řezníček silně bez formy

V samotném klání bylo ze strany červenobílých k vidění spousty nepřesných přihrávek a nedorazů. Člověk si občas přišel jak na vesnickém fotbale. K tomu se přidala ještě statická hra bez pohybu, špatný výběr místa, malá agresivita a chyběla touha po vítězství. Prakticky všechno to, co Zbrojovku trápí už dlouhodobě. Hráči, kteří nedokáží tyto aspekty hry naplňovat, by v Brně neměli být.

Se dvanácti góly na kontě a bez vážnějších pronásledovatelů v tabulce střelců mohl známý šutér navýšit svoje individuální statistiky. Ve zlomových okamžicích zápasu však i ostrostřelec Řezníček selhal. Pomyslnou třešničkou na dortu byla neproměněná penalta v jeho podání, kterou dokonce brankář hostí nevyrazil, ale rovnou zalepil. Kapitán i celý tým je v obrovské vleklé krizi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz