Hlavní obsah
Sport

Zbrojovka zatím nepřesvědčila, že by zvládla konfrontaci s první ligou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Sobotní domácí utkání brněnské Zbrojovky proti Táborsku se neslo v duchu protestu proti majoritnímu vlastníkovi klubu Václavu Bartoňkovi. Ovšem na hřišti nebylo za celý zápas vidět nic, co by stálo za vyzdvihnutí.

Článek

Při pohledu na předváděnou hru domácích si může nejeden příznivec říci, jestli tenhle tým má opravdu na to, aby úspěšně měřil svoje síly s prvoligovými celky.

Poslední domácí duel Zbrojovky se nesl v duchu velkých očekávání, avšak hra domácího týmu ani nenaznačovala, že by snesla měřítko směřující k prvoligové úrovni. Je třeba vyzdvihnout i hru hostujícího mužstva, které přijelo do Brna s jasným cílem a přísnou obrannou taktikou, jenž vycházela téměř do puntíku. Nicméně červenobílý mančaft s prvoligovou ambicí by si i tak měl s touto defensivní hrází poradit a prorazit ji. Zápas Brna s Táborskem (z hlediska dění na hřišti) se rovnal jednomu velkému nic. Nepodařilo se přiblížit vedoucímu Vyškovu a další dvoubodová ztráta může mít v konečném zúčtování svou váhu.

Když se člověk podívá na hráče v kádru Brna, tak vidí jména ošlehaná první ligou a některá i evropskými poháry. Takto zkušené fotbalisty má v soutěži snad už jenom Dukla. Bohužel dohromady tahle směsice hráčů už nedává do druhé ligy z pozice Zbrojovky tolik potřebnou nadstavbu, kterou by potřebovala.

Pět důvodů, proč to Zbrojovce nešlape

1) Spoléhání se na Řezníčka

Řezníček rovná se góly a góly rovnají se Řezníček. I Haaland nebo Mbappé nemají pokaždé svůj den, jenže je důležité, aby byl v týmu vždycky někdo další, kdo může střelce v útlumu zastoupit. Zajímavě se však začíná profilovat Alijagić.

2) Mezi hráči chybí chemie

Na pozápasové tiskové konferenci zaznělo jako jeden z důvodů neúspěchu nesehranost. Ta je někdy dost vidět, když hráči působí, jako by se vůbec neznali a nevěděli, co jeden od druhého ve hře čekat..

3) Kvalita ve středu hřiště

Středová řada je problémem několika let a může se na ni upozorňovat do nekonečna. Kvalitní středový záložník s přesnou předfinální přihrávkou a čtením hry směrem dopředu zoufale chybí. Tuto roli by měl zastávat i Jiří Texl, jenže zmíněné dovednosti u něj vidět nejsou.

4) Absence zápalu pro hru

Někdy hráči působí dojmem, že je hra nijak nepohltila a chybí jim hlad po vítězství. Vysoká míra bojovnosti a obětavosti je aspekt málo vídaný. Po domácí remíze s Táborskem se nemůžou hráči plácat po zádech.

5) Chybí zkušený trenér – hecíř

Nedá se ani představit, že by jakýkoliv hráč něco vypustil pod trenérem Petrem Radou nebo Františkem Strakou. Takový srdcař pro hru na lavičce chybí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz