Hlavní obsah
Sport

Ze hry Zbrojovky bolí oči, body však opět sbírá. Datum prodeje je na dohled

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Druholigové tempo je neúprosné, a proto se v minulém týdnu odehrála hned dvě kola této soutěže. Fotbalisté Zbrojovky v tomto úseku nejprve doma porazili se štěstím do té doby trápící se Jihlavu.

Článek

Aby pár dní na to získali bod za ještě šťastnější remízu z Drnovic proti favorizovanému Vyškovu. Stanovené datum změny majoritního vlastníka klubu se přibližuje.

Duel trápících se týmů vyšel vítězně pro Brno

Ve středečním zápase se utkaly dva týmy s nejhorší jarní bilancí zisku bodů. Oba celky do té doby získaly shodně pouhé dva body ze šesti utkání. Jihlava i přes nelichotivou sérii přijela na jih Moravy sebevědomá s plánem exportu všech bodů na Vysočinu. U Brna si doposud špatné výsledky vybraly svou daň. Odvolaného trenéra Polácha nahradil dosavadní kouč béčka sympatický Lukáš Kříž, který si tak odbyl premiéru jako šéf lavičky u A-týmu.

Samotné klání nabídlo několik zajímavých momentů na obou stranách. Víc gólovek si však vypracovali hosté, jenže ztroskotali na strážci brněnské svatyně Dominiku Sváčkovi zapůjčeného do Brna z Plzně. Šťastnějším týmem byly nakonec Brňané, když několik minut před koncem vyslal Roman Potočný do úniku Denise Granečného, jenž střelou o tyč poslal svůj tým do vedení. O jak důležitý gól se pro tuto chvíli jednalo, vypovídala oslava hráčů. Ta byla netradičně tak velkolepá, že připomínala spíš oslavu postupového gólu do Ligy mistrů. Nelze se však divit. Přesně tyto momenty bývají pro trápící se mužstvo obrovskou vzpruhou.

Do konečného hvizdu už se skóre nezměnilo a Brno tak prolomilo výsledkovou krizi. Hrdinou zápasu byl beze sporu střelec vítězné branky Granečný. Nicméně velké absolutorium si zaslouží i brankář Sváček, který tým podržel nebývalými zákroky vyšší úrovně.

Připomínka nostalgie z Drnovic se šťastnou remízou pro Zbrojovku

Před televizními kamerami České televize se netradičně v dopoledních hodinách odehrála bitva o jižní Moravu druhého Vyškova s povzbuzenou Zbrojovkou. Značná část fanoušků obou mužstev si ještě dodnes vybavovala, jak se na Drnovickém stadionu v devadesátých letech odehrávaly vypjaté souboje zdejšího klubu proti Zbrojovce, jenž byly vždy podpořené skvělou diváckou kulisou.

Samotný špíl nabídl vyšší tempo udávané Vyškovany, jemuž se Zbrojováci časem přizpůsobili. Víc ze hry měl po celou dobu duelu jednoznačně Bílý balet. Ten si směrem dopředu vytvořil dostatečný počet šancí ke skórování. Kvalita koncovky však pokulhávala. Pomocnou ruku Vyškovu podal brněnský obránce Foster Gyamfi, který netradičně na postu stopera střídal světlé momenty s absolutními fiasky. Největší fiasko si nechal na 71. minutu, kdy si v pozici posledního hráče zašmodrchal balón, jenž mu uzmul Issa Fomba. Ten s ním po této krádeži pelášil sám na bránu a prostřelil brankáře Sváčka, čímž poslal Vyškov do nejtěsnějšího vedení. Pár minut poté Gyamfi namazal domácím ještě na jednu loženku, která už naštěstí potrestána nebyla. Ze špatného zápasu Ghaňana nakonec následně vysvobodil trenér Kříž střídáním.

Následovala jediná šance v zápase v podání červenobílých. Denis Granečný se protáhl s míčem do vápna, kde ho naservíroval Alijagičovi na zlatém podnose. Nadějný útočník skvělého pasu od spoluhráče bez váhání využil a vsítil vyrovnávací branku. Rozhodl tak o konečné dělbě bodů s výsledkem 1:1.

V celém zápase chyběla Zbrojovce kreativita potřebná k vytvoření šancí na skórování. Hráč, který by vyzval spoluhráče k finální či předfinální fázi ke střelecké pozici se v červeném dresu na hřišti bohužel pro brněnské nenacházel. Zřejmě jej bude těžké najít i v celém hráčském kádru.

Důležité datum prodeje na obzoru

Stěžejní milník ve směřování klubu v následujících letech je datován na 26. dubna. V tento den by se podle oficiálních zdrojů měl dokončit převod vlastnické struktury. Brněnští fanoušci na toto datum čekají jako na smilování. Někteří však mají i obavy, aby se nakonec zase něco nepokazilo jako v únoru, kdy měla původně tomuto prodeji nastat definitiva. Sportovní ředitel Zdeněk Psotka sice v posledním rozhovoru pro ČT mluvil o termínu 28. dubna, avšak rozdíl dvou dnů by měl být ten nejmenší problém. Společně věřme, že tímto dnem se konečně započne nová éra, která bude jistě lepší než ta předešlá pod plným vedením Václava Bartoňka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz