Hlavní obsah
Sport

ŽONGL TOP XI F:L: První kolo nadstavby patřilo hráčům Slavie a Plzně. Hráčem kola Trummer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl koláž

Dva jednoznačné výsledky pro Plzeň a Slavii zařídily, že se z této dvojice týmů na špici tabulky vměstnalo do ligové jedenáctky kola hned šest tváří.

Článek

Z hráčů nejvíce zazářil rakouský legionář v barvách Českých Budějovic Vincent Trummer, který Jihočechům zařídil dvěma góly cenné vítězství v boji o záchranu.

První kolo nadstavbové části FORTUNA: LIGY nabídlo velké množství výborných individuálních výkonů. Jen u samotných brankářů by si účast v sestavě týdne zasloužilo hned několik. S čistým štítem odešli Jindřich Staněk, Martin Jedlička, Richard Ludha i Antonín Kinský. Výborný výkon navíc předvedl i českobudějovický Dávid Šípoš, jež potrápil ofenzivu Boheminas. Přede všemi nakonec dostal přednost plzeňský Jedlička, který doslova vychytal výhru proti houževnaté Mladé Boleslavi. Bez jeho příspěvku bychom pravděpodobně viděli na plzeňském stadionu remízu.

Překvapení kola se zrodilo v Budějovicích

O největší senzaci tohoto kola se postarali hráči Českých Budějovic, kteří dokázali vyzrát na favorita z Vršovic a udělali tak velký krok k záchraně. Ústřední postavou tohoto utkání byl bez debat levý obránce Trummer, který se postaral o obě branky domácích. Z pozice krajního obránce se jedná o obdivuhodný výkon a po právu tak patří rakouskému hráči ocenění hráče kola. Do průběhu zápasu se také výrazně zapojil další obránce, konkrétně Florent Poulolo, který ve vzduchu naprosto dominoval.

O něco menším, byť také zajímavým, byl výsledek utkání Slavie a Baníku. Zde utkání skončilo pro Baník potupným bůrem, byť se ostravští museli vypořádat s početní nevýhodou. Ta však přišla až v průběhu druhého poločasu. V tom první si v plném počtu nedokázali hráči Baníku ani jedinou střelu na Jindřicha Staňka.

Celému utkání dominovali hráči Slavie, kteří svého soupeře nepustili k ničemu. Do sestavy kola se tak po právu zařadil dvougólový Mojmír Chytil a také Ivan Schranz, který jednu branku vstřelil a na dvě přihrál. Na výborně hrajícího Davida Douděru s Lukášem Provodem již bohužel nezbylo místo.

Plzeň zdobily individuální výkony

Byť se konečný výsledek v Plzni může zdát jednoznačný, průběh zápasu tomu neodpovídal. Plzeň tentokrát nepředvedla týmový výkon, ale kupředu ji táhli jednotlivci. Největší hvězdou domácích byl již zmíněný Jedlička, kterého doplnil Cadu, jenž si připsal po jednom gólu a asistenci a také Pavel Šulc s Tomášem Chorým. Poslední jmenovaný si však místo do sestavy týdne nenašel, neboť jej předčily individuální výkony Jana Kuchty a Daniela Fily.

Ocenění trenéra kola tentokrát připadlo pro Jindřicha Trpišovského, který svým čichem na sestavu rozložil ostravský Baník. Na Žolíka kola byl i v tomto kole početný zástup kandidátů. Nakonec si ho odnáší jablonecký Matěj Náprstek, který gólem v poslední minutě zařídil vítězství proti Karviné. O fous tak předběhl svého týmového kolegu Jakuba Martince, který však měl ke vstřelení branky větší minutáž.

Foto: Žongl

Nejlepší jedenáctka 1. kola nadstavby

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz