Hlavní obsah
Aktuální dění

Stínový Juchelka vzkazuje na Hrad: máme prezidenta z bulváru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pirati.cz/wikimedia.commons/ CC BY-SA 2.0

Prezident Petr Pavel se sešel s delegací stínové vlády - Karlem Havlíčkem, Alenou Schillerovou a Alešem Juchelkou, kteří se ho pokoušeli přesvědčit, aby nepodepisoval vládní konsolidační balíček. Nepřesvědčili.

Článek

Když se následně objevilo video, kde prezident vysvětluje, proč se nakonec rozhodl balíček podepsat, všiml si Aleš Juchelka, že podle kravaty, kterou měl totožnou na jejich setkání i při následném projevu, uběhlo mezi oběma událostmi jen málo času. Odvodil si z toho, že Pavel už vlastně musel být rozhodnutý předem. ‚Nemůžeme dlouhodobě utrácet více, než jsou naše příjmy.‘ Prezident podepsal konsolidační balíček | iROZHLAS - spolehlivé zprávy

„Řeknu to na plnou pusu, je to prezident z bulváru,“ ulevil si Aleš Juchelka v dnes vydaném díle politického podcastu Insider a posteskl si, že nejvyšší činitel České republiky je na jeho vkus příliš lidový. Insider | Seznam Podcasty

Stínový ministr práce a sociálních věcí a bývalý moderátor hudebního pořadu Medúza Aleš Juchelka sedí v Poslanecké sněmovně PČR už od roku 2017 za ANO. Předtím působil pro změnu za TOP 9 v zastupitelstvu své rodné Ostravy. Do hledáčku médií se dostal relativně nedávno, kdy Andrej Babiš potřeboval po prohraných volbách chytit druhý dech a bývalé hvězdy ANO nahradily přikyvující hlavy Havlíčka, Schillerové a Dostálové.

Juchelka se stal členem „lepší vlády“, jak si stínová vláda ANO sama říká, v pozici specialisty na pracovní a sociální věci, kterým se dlouhodobě věnuje a ke kterým ho přivedla rodinná tragédie Aleš Juchelka o smrti syna: Je to hluboký, celoživotní smutek - iDNES.cz

Po uplivnutí směrem k Hradu si Juchelka vzápětí pochvaloval, jak stínová vláda ANO zasedá každý týden a vydává stanoviska ke všemu, co dělá skutečná vláda. Navíc ANOstínaři pořádají besedy v regionech, kam prý chodí i celá řada mladých lidí, a dokonce se s ním - Alešem Juchelkou - chtějí fotit. Vypadá to, že se politikovi nejspíš stýská po časech, kdy v tandemu s Richardem Krajčem zamlada moderovali v České televizi hitparádu a patřili k jejím oblíbeným tvářím. Medúza (pořad) – Wikipedie (wikipedia.org)

Tak se alespoň oklikou vrací do záře reflektorů a je připravený kdykoliv a kdekoliv pronést cokoliv, jen aby se druhý den v monitoringu médií objevovalo jeho jméno co nejčastěji. Snad už si po takovém heroicko-hereckém výkonu Andrej Babiš při závěrečné děkovačce po příštích volbách vzpomene i na jeho jméno. Vlevo dole: Nejen Havlíček a Schillerová. Hnutí ANO má novou hvězdu - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz