Hlavní obsah
Názory a úvahy

Obdivuji Fialu, Rakušana i Pekarovou. Opozice na ně útočí ze všech stran a lidé jim nevěří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Instagram Petra Fialy (@petr.fiala1964)

Vždy jsem byl voličem ODS a i v posledním parlamentních volbách jsem volil koalici SPOLU. Asi ani dnes bych neměnil. Současné vládní činitele obdivuji, protože toho musí vydržet opravdu hodně. Jako by se proti nim spiklo celé Česko.

Článek

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se odehrály na podzim roku 2021 a čeští občané v nich vyjádřili svůj názor. Zvolili jsme si koalici SPOLU s nadějí, že se věci obrátí k lepšímu a že budeme mít konečně důstojného prezidenta, kterému nebudou občané lhostejní a který bude brát ohled i na možnosti naší státní pokladny, aniž bychom se ještě více museli zadlužovat.

K takovému cíli je ale hodně dlouhá cesta. Vládní strany neplní svá programová prohlášení, ale to je zcela pochopitelné vzhledem k současnému stavu našich financí i České republiky jako celku. Vláda dělá přísná opatření, která se sice dotknou každého z nás, ale abychom se ze spirály zadlužování vymanili, jsou takové kroky nezbytné. Jednou za kroky vlády budeme vděční. Vláda ale v jedné věci zcela selhává. A to je její komunikace vůči občanům. Člověk je sice tvor přemýšlející ve většině případů racionálně, ale většina laické veřejnosti problematice financí a ekonomiky nerozumí. Pokud by se vládě podařilo správně interpretovat důvody a význam opatření, jistě by je Česko vřele přijalo. Tím, že se jim to ale nedaří, poštvává proti sobě více a více občanů, kteří nejsou vystudovanými ekonomy.

Já osobně obdivuji všechny členy vlády, zejména pak premiéra Petra Fialu, ministra vnitra Víta Rakušana a předsedkyni TOP 09 Markétu Adamovou Pekarovou. Na jejich hlavu se totiž hrne jedna kritika za druhou. Lidé je obviňují, že postupují v rozporu se zájmy občanů našeho státu, viní je z propadu životní úrovně i neochoty vyjednávat. A to je právě všechno příčinou té neschopni vysvětlit občanům důležitost nových zákonů, reforem a opatření. Obdivuji je, že zlobu většiny našeho národa dokážou snášet. Vždyť nemohou ani v klidu vyjít ven, aniž by proti nim neměl někdo připomínky. Takové běžné věci jako je procházka po městě se svojí rodinou či večeře v restauraci se mohou změnit v pořádně nepříjemný zážitek. Ale oni to všechno zvládají a dál se snaží o blaho českého národa.

Já být na jejich místě, litoval bych dnes, že jsem do politiky vůbec vstupoval, že jsem v těch volbách kandidoval a že jsem nastoupil do tak zodpovědného úřadu. Litoval bych sebe i své rodiny, že musí všechno tohle příkoří snášet. Asi bych na své místo rezignoval a chtěl bych se vrátit ke svému starému poklidnému životu. Fiala, Rakušan či Pekarová to ale nevzdávají, protože vědí, že za dveřmi číhá zlo, které by mohlo Česko výrazně poškodit. Oni jsou ti jediní, kteří ty dveře udržují zavřené a chrání nás před nebezpečím.

Zvýšené odvody a daně se dotkly i mně. Platit je však budu ochotně i nadále, protože vím, že je to potřeba. Pochopte už, že kdyby to bylo jinak, byla by to cesta do záhuby.

Zpracováno na základě:

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz