Hlavní obsah
Názory a úvahy

Odchod do důchodu v 67 letech? Darebáctví

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Umíte si představit 66-67 letou babičku 4 vnoučat, jak se plahočí po třech dřívějších prodělaných operacích stále v továrně na 12 hodinové směně? Fiala si to umí představit.

Ve vyšším věku (nad 60 let) vznikají nemoci stáří a neschopnost dlouhohodinové práce

Článek

Věk člověka je velmi jednoznačně dán faktorem stárnutí a s ním spojené způsobilosti k náročným povinnostem, jakými jsou plnění pracovních úkolů a celkově schopnost organismu reagovat jako lidé mladšího věku – a tato schopnost je ve vyšším věku vyloučena.

Češi si zvolili vládu spojených politických stran, neschopných jednotlivě vytvářet politickou reprezentaci národa. Bez spojení do koalice by nebyla jediná z těchto pseudostran volitelná, s výjimkou nižšího zastoupení křesel u ODS. Ta by však nehrála prim ani náhodou.

Za dobu, kdy vláda v čele s češtinářem Fialou, neznalým ekonomiky a čehokoli dalšího, jehož výsadou je ukázkový až učebnicový diletantismus ve všem, co dělá a říká, došlo k tragickým dopadům působení této pseudovlády na přítomný a dále budoucí život české společnosti. Budoucnost Čechů je v troskách, ať už si to přiznají nebo ne, ostatně naivně věřit ve zlepšení své situace mohou, ale to je to jediné, co mohou, protože realita bude dramatická.

Fiala vyraboval státní kasu jako loupežník, který ukořistil klíče od zámku, otevřel víko a sebral, co viděl, a peníze nejsou. Na všechno, čím mohlo Česko dnes být, musel národ rázem zapomenout a nikdy se už jeho předinflační doba nevrátí.

Opět budou lhát, jako už lhali nedávno, když říkali, že se situace výrazně lepší a je lépe. Při nákupu potravin s malými platy vidíme, že tyhle lži dokáží říkat bez uzardění, jako by na nějaké fakultě studovali, jak lidem lhát a vypadat přitom důvěryhodně. Člověk až žasne, kde se naučili takto lhát. Kolik ale bylo podobných výstupů v médiích, kde Fiala skutečně podvedl národ žvanivým lhaním a ukazoval všem, co je zač a kým vždy byl? Dá se spočítat, kolik takových výstupů měl?

Bezesporu z laického hlediska je to diagnostikovatelná bájná lhavost, vězící v hlavě tohoto učitelíčka češtiny, všehoschopného intrikána - fabulátora, podporovaného podobně nastavenými povahami. Fiala se obklopil lidmi stejně zavrženíhodného ražení jako se Hitler kdysi obklopil Goebbelsem a Himmlerem, stojícími za ním, až do konce války. Lidmi jako Jurečka, Bartoš, Pekarová a dalšími, jejichž jedinou motivací jsou peníze z platu, přiznávaného politickým funkcionářům.

Vědí velmi dobře ze svého života před politickým nástupem, jak je těžké je vydělat. A jak je nemožné vydělat takové peníze, které dnes pobírají. Proto i kdyby měli stát proti 99 % veřejnosti, budou takto stát, aby o peníze nepřišli. V politické garnituralitě tentokrát našlo své místo několik stejně odpudivých nátur, hamižných a všehoschopných. V případě Fialy se však podle mého laického názoru jedná o diagnostikovatelný případ bájné lhavosti.

Málokterý politik v minulosti lhal tak příliš a tak divadelně obratně, jako tento pán. To je signifikant nikoli přetvářky, ale sociopatické vlastnosti bájné lhavosti. Takového člověka omlouvá jen jeho diagnóza, ale i v tomto případě by znalec prohlásil u soudu, že je zodpovědný za své činy. Fiala je extrémní případ nebezpečnosti pro společnost, přičemž tímto nebezpečím je právě jeho všehoschopnost a bezskrupulozita.

Když schází ukradené peníze ve státní kase, přijdou na řadu nejslabší a vydíratelnost se stává základem politiky.

Lidé, kterým je nad 60 let, nejsou už tak zdraví jako lidé nižšího věku, a přestože je tohle dobře známo i dětem v základní škole, dospělí jedinci s neočekávaným vstupem do vysoké politiky určili věkovou hranici odchodu do důchodu na 67 let. V této době jsou lidé unavení, potřebují klid a spánek, nikoli vstávat v 4.30 ráno a jít do továrny na 6.00 hodin, píchnout, nebo za kasu, někam do obchodního centra, kde se také pracuje 12 hodin. Parta všehoschopných v čele s Fialou ale tohle dobře ví, přesto určila odchod do důchodu na hranici pro práci dávno nezpůsobilou.

Když jsem pečoval o seniory v zařízení určenému k péči o lidi s nemocemi spojenými se stářím, byli to lidé ve věku i 60 let. Jejich očividná potřebnost péče, nemoci, které vznikají ve věku nad 60 let a celkový vzhled ukazují, že to, co spáchal Jurečka s Fialou, je darebáctvím nejhoršího ražení, vlastní jejich povaze od narození.

Stejným darebáctvím je veřejná podpora od jakýchkoli lidí, kteří tuto skupinu podporují; zaslouží si tudíž plně hněv Boží a odsouzení za tyhle ničemnosti. Společně s Fialou, Jurečkou, Pekarovou, Bartošem a dalšími.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz