Hlavní obsah
Umění a zábava

Urážet Jana Krause může jen někdo, kdo nerozumí jeho humoru. Dědek ani Šíp se mu nemohou rovnat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Show Jana Krause / Wikipedia Commons / CC BY 3.0

Jan Kraus s hostem

Jan Kraus už dvacet let moderuje jednu z nejúspěšnějších talkshow v Česku, která stále baví statisíce českých diváků. Je s podivem, že si vůbec někdo dovolí tohoto skvělého moderátora urážet.

Článek

Byl skvělý v Uvolněte se, prosím a je skvělý i v Show Jana Krause. Jeden z našich nejlepších moderátorů dělá vše proto, aby české diváky u televizních obrazovek pobavil. Za dlouhá léta, které pořad moderuje, musel styl moderování i svůj humor přizpůsobit tomu, co český divák žádá. Doba jde dopředu a to, co nás bavilo před dvaceti lety, už by nás dnes jen těžko dokázalo rozesmát.

I z nezajímavých hostů dokáže Kraus vytěžit maximum. Dost často jim pokládá otázky na tělo, ale s tím každý z těchto hostů předem počítá. Jana Krause znají a vědí, že na to přijde řeč. Celé jejich odmítání a vše kolem toho je jen divadlem, které má pobavit. A ono to stále funguje.

A když z hosta nic zajímavého dostat nejde, tak Kraus obrací téma hovoru sám k sobě. Přeci jen má spoustu zajímavých příběhů a historek, které diváky doslova rozpláčou smíchy. Dobrou náladu dokáže navodit už jen jeho nakažlivý smích, bez kterého si pořad mnozí diváci neumí představit.

V Česku existuje hned několik dalších talkshow. Žádná se ale Show Jana Krause nemůže ani zdaleka rovnat. Před lety by se za konkurenta této show sice dala označit Všechnopárty, neboť k tomu měla všechny potřebné atributy, dnes už je ale všechno jinak. Kdysi skvělý Šíp už moderování nezvládá a celé jeho rozhovory se točí kolem dvojsmyslných a často nechutných narážek. To pro pořad na veřejnoprávní televizi není dobrá vizitka.

No a 7 pádů Honzy Dědka? To snad ani není talkshow. Tam si přijdou lidé popovídat jen s televizním kameramanem. Honza Dědek tam roli moderátora neplní vůbec. Na hosty není ani zdaleka tak připraven jako Jan Kraus, během rozhovorů prakticky nepromluví, nedokáže vést dialog. Když už nějakou otázku položí, často je úplně zcestná či nesmyslná. Pokud hosté sami nezačnou mluvit o něčem zajímavém nebo vtipném sami, Honza Dědek to z nich rozhodně nedostane. Jeho výkon v tomto pořadu se rozhodně nedá označit za moderování.

Urážení jednoho z našich nejlepších moderátorů je tak přes čáru. Je pravda, že některé epizody pořadu jsou slabší, ale to je způsobeno zejména hosty, kteří nemají co nabídnout, a ani tak zkušený moderátor jako Kraus z nich nic zajímavého dostat nemůže. Ale to je všechno způsobeno tím, že pořad se vysílá už dvacet let prakticky každý týden. A český šoubyznys je opravdu malým rybníčkem, kde není zásoba slavných osobností nevyčerpatelná. Mnohdy se tak můžeme setkat s tím, že třetím hostem Jana Krause je člověk z lidu. A právě s ním mnohdy bývá ta největší legrace.

Na Show Jana Krause se lidé dívají a dívat budou, protože humor pana Krause je jedinečný a nemá v Česku konkurenci. Urážení takové hvězdy je pak zcela zcestné a nesmyslné.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru na sledování českých talkshow Show Jana Krause, Všechnopárty a 7 pádů Honzy Dědka

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz