Hlavní obsah
Cestování

Evropský Karibik na dosah ruky: Ostrov Cíes lidé neznají, zážitek je luxusní

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Kdo by si nepřál strávit dovolenou ve skutečném ráji, ale přitom nemuset cestovat dlouhé kilometry a hodiny v letadle jen proto, aby se tam dostal? V Evropě se nachází skrytý Karibik, o kterém turisté nevědí a kde jsou pláže téměř prázdné.

Článek

Každý si přeje strávit dovolenou v naprostém klidu a nemačkat se o své místo na pláži. Dovolená v Chorvatsku je dle aktuálních informací tabu, jelikož si turisté čím dál častěji stěžují na přeplněné pláže a žádný komfort. Věděli jste však, že existuje Evropský Karibik, a to na dosah ruky?

Pobyt jako v ráji, ale v Evropě

Španělsko nabízí kromě známých Kanárských a Baleárských ostrovů také méně známé, ale kouzelné ostrovy Cíes Islands. Toto malebné souostroví se nachází přibližně 40 minut jízdy lodí od španělské pevniny. Místo láká návštěvníky svými čistě bílými plážemi, smaragdovým mořem a turistickými stezkami různých délek. Cíes Islands je souostroví, které je tvořeno třemi ostrovy Monteagudo, Do Faro a San Martiño. Všechny tři jsou součástí provincie Pontevedra v Galicii a v roce 2002 byly prohlášeny za Národní parky. Od roku 1992 je na ostrovech zakázáno podvodní rybaření a cokoliv, co by poničilo místní faunu a flóru. Na tomto místě se navíc udržuje velmi zachovalá přírodní krajina, a pokud narazíte na situaci, že zde bude foukat vítr, uvidíte v okolí nádherné písečné duny. Počasí je na tomto místě stabilní a prší zde jen pár dnů v roce.

Foto: Petruše

Místo, kde najdete skutečný ráj na zemi a tvoří se i písečné duny.

Místo, které lidé doposud neobjevili

Přístup na ostrovy je v hlavní sezóně, tedy od 15. května do 15. září regulován na zhruba 2200 lidí denně. To návštěvníkům zajistí skutečný klid, pohodu a žádné mačkání na pláži. Pokud se na toto místo vydáte, budete se cítit jako ve skutečném ráji. Pláže na tomto místě připomínají skutečný Karibik, protože se na nich nachází čistě bílý písek, azurově čistá voda a k tomu naprosto dokonalé podmínky pro koupání a opalování.

Nejvýznamnější a nejatraktivnější pláž na ostrovech Cíes je Praia da Rocha, která se nachází mezi severním a středním ostrovem. Na jedné straně ji omývá Atlantik, zatímco na druhé ji ohraničuje malebné jezírko. Na jejím konci se nachází menší pláž Praia dos Viňos. Pokud se vydáte přibližně deset minut pěšky směrem na jih, narazíte na menší a užší pláž Praia de Nosa Senhora. Pokud se naopak vydáte na sever, narazíte na pláž Praia das Figueiras. Tato pláž je méně frekventovaná než hlavní pláž, přesto je stejně krásná a pokrytá bílým pískem.

Zdroje: autorský text, vlastní cestovatelský zážitek, wikipedia.com,

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz