Hlavní obsah
Cestování

Takto řecké ostrovy neznáte: Absolutní klid, dokonalý pořádek a romantické pláže, kde jste sami

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Kréta, Rhodos a Zakynthos patří mezi oblíbené řecké ostrovy, které nabízejí bohatou škálu nezapomenutelných zážitků. Pokud ale hledáte skrytý ráj, soukromé pláže a netradiční dobrodružství, Řecko za to rozhodně stojí.

Článek

Pokud hledáte dokonalý odpočinek u moře, kde vás nikdo nebude rušit, a budete si užívat klidu a pohodlí na čisté pláži, nedaleké Řecko je tou pravou destinací, která vám nabídne vše, co potřebujete. Každý z jeho ostrovů poskytuje perfektní podmínky pro koupání, ale některá místa přinášejí pocit, jako by se tu čas zastavil. Jedná se o ostrovy, které nejsou turisty tolik obývané, a kde si připadáte jako ve skutečném ráji. Průzračně čisté vody a klidné pláže, kde jediným narušením ticha je šumění vln, jsou skvělou alternativou k hlučným turistickým lokacím. Zatímco některé ostrovy lákají na turistické stezky, jiné jsou rájem pro potápěče. S trochou štěstí narazíte na úplně odlehlé romantické pláže a zátoky.

Foto: pixabay

Folegandros nabízí krásné bílé domky i luxusní pobřeží.

Folegandros

Tento malebný ostrov nedaleko proslulého Santorini je oblíbeným útočištěm místních Řeků, kteří vyhledávají klid a pohodu. Ve městě Folegandros nenaleznete žádnou nabídku rušných barů, přeplněných pláží a velkých obchodů. Místo toho nabízí tři vesničky s méně než tisícovkou obyvatel, rodinné penziony a malé luxusní hotely, které zaručují opravdové soukromí a romantiku.

Tilos

Pokud se chcete vzdálit od rušnějších měst, Tilos je dostupný tříhodinovou plavbou z Rhodosu. Ostrov není turisticky přeplněný, trajekty sem jezdí každý druhý den a můžete zde najít i klidné přístavy. Dokonce zde jezdí jen jediný autobus. Hlavní město Livadia je domovem bílých domečků, fialových květů a rodinných restaurací s tradiční kuchyní. Pokud se na tento ostrov vydáte, za návštěvu rozhodně stojí klášter Agios Panteleimonas, kde se můžete s mnichy domluvit i německy.

Foto: pixabay

Paxos ukrývá krásnou bílou pláž.

Paxos

Jen kousek od Korfu se nachází malý ostrov Paxos. Ten se vyznačuje nádherným azurovým mořem, propracovanými útesy a romantickými vesničkami. S přibližně 2000 obyvateli je ideální pro ty, kteří hledají únik od davů. Na západním pobřeží ostrova se můžete kochat bílými útesy a tzv. modrými jeskyněmi. Všechna tato panoramata nabízí dokonalé scenérie pro krásné fotky a dokonalý odpočinek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz