Hlavní obsah

Influenceři, blogeři a youtubeři jsou také pracující lidé, smiřte se s tím

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/smiling-ethnic-woman-recording-video-on-smartphone-6347558/

Internetoví žebráci, líní parchanti, neumělové, takovými přízvisky se pojmenovávají lidé, kteří vytváří obsah na sociálních sítích. Spousta lidí ,především starší generace, jim nemůže přijít na jméno

Článek

Internetoví žebráci, líní parchanti, neumělové, takovými přízvisky se pojmenovávají lidé, kteří vytváří obsah na sociálních sítích. Spousta lidí ,především starší generace, jim nemůže přijít na jméno, vždyť oni si své peníze těžce vydřeli, ale neví, že tak i spousta youtuberů.

Myslí si, že je snadné zapnout kameru a něco natočit, vždyť tohle může dělat každý blbec. Málokdo však vidí, kolik práce a času dá, vytvořit video. Musíte nahrát nějaký materiál, sestříhat ho, přidat popřípadě nějaké efekty a pak ho vyrendrovat a nahrát na internet. Kdo by to nezvládl. říkáte si?

Spousta dětí k nim vzhlíží jako k bohům, smějí se jejich vtipům, likeují jejich videa, píší komentáře a ti s větším kapesným, posílají peníze, neboli donate. Po té touží být jako oni. Někteří youtubeři si vydělávají na krásné domy, drahá auta a živí je pouze jejich internetová sláva. Kvůli tomu na ně spousta lidí nadává, že jsou to povaleči, že ke svému štěstí přišli náhodou, ne těžkou prací.

Zde ovšem taktéž funguje tzv. klam přeživších, kdy lidé vidí pár vybraných jedinců, kteří se dostali na vrchol, ale nevidí ty tisíce, kterým se to nepovedlo. Je to podobné, jako s živnostníky, kdekdo řekne, že vést vlastní živnost je hračka, kolik živnostníků však svůj podnik zavře již třeba po dvou letech, to se nikdo neptá.

Z mého pohledu také nechápu, proč se třeba takový modeling, kdy se někdo akorát culí do kamery, jelikož vyhrál genetický jackpot, považuje za práci, ale co s tím nadělám.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz