Hlavní obsah

Proč nás tak zajímají bizarní postavičky internetu?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/person-holding-tablet-computer-showing-videos-221181/

Jistě jste o nich slyšeli, možná čtete články o nich, abyste se pobavili na úkor někoho jiného nebo nad nimi jen kroutíte hlavou? Bizarních postaviček je dnes plný internet.

Článek

Jdeme se podívat, proč bizarní postavičky, které nic pořádného nedokázali, neumí ani do pěti napočítat a lidé se jim vysmívají mají takový „úspěch“. Proč ve tři ráno sjíždíme už dvacátý článek o Adéle Pulcové a pak se jdeme podívat, jak někdo za sebe na Youtubu dělá tak akorát k*okota?

1. Zvýšení vlastního ega

Možná je občas pro některé prostě uspokojivé, podívat se na někoho cizího a říct si, ještě na tom nejsem tak zle. Když na nás na Instagramu vyskakují pouze krásné upravené ženštiny a namakaní týpci. Je fajn si říct, ještě nemám zas takové faldy, stále nejsem ten nejblbější tvor na světě a podobně.

2. Milujeme bizár, drby a legraci

Máme to prostě v genech, někdo víc, někdo míň. Radši než si přečíst dlouhou nudnou studii o nově objeveném druhu pavouka, rozklikneme článek o tom, co nějaký tydýt zas vyblil na sociálních sítích, sjedeme nenávistné komentáře a jestli jste opravdu tak zlí a škodolibí, zahřeje vás u srdíčka, jak komentující svými názory ukamenovali dalšího blbečka.

3. Špatná reklama, taky reklama

Možná, že sami lidé na internetu nejsou zas tolik bizarní už od narození, ale chtějí přilákat davy. Koho zajímá rytí záhonku nebo nějaké DIY. Necháte-li ze sebe dobrovolně udělat šaška a fackovacího panáka pro široké publikum, máte o sledující postaráno. Žerte z květináče, čůrejte do kýble a následně si své vlastní výměšky lijte na hlavu, domů choďte oknem a tančete do rytmu tisíckrát zremixované skladby. Úspěch v podstatě zaručen.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz