Hlavní obsah
Seberozvoj

Žena vydrží vše

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://www.pexels.com/photo/young-troubled-woman-using-laptop-at-home-3755755/

Žena má vydržet vše. Není to náhodou jenom jedno ze starých mouder našich prababiček předávaných z generace na generaci.A neškodí nám tak trochu?

Článek

Jsi žena, to zvládneš. Ženy vydrží víc než kdokoliv jiný. Zatni zuby a drž se, jsi přece ženská. Jestli tohle je či dlouho byla vaše mantra, vítejte v klubu držáků. V práci máte naloženo, jste rády, pokud manžel alespoň uloží ratolesti do postele, vaříte, uklízíte, pomůžete kamarádce, sousedce, staráte se o dlouhodobě nemocného člena rodiny a dítěti vyrobíte luxusní model Sluneční soustavy i s odkopnutým Plutem, za který dostane jedničku s hvězdičkou, a ještě ho za to pochválíte.

Fajn, momentálně trochu přeháním a toto je vlastně ještě celkem neškodné, pokud už nejste na práškách, spánkově deprivovaná a jednou nohou v blázinci. Ale zamysleli jste se někdy nad tím, jak toto moudro mohlo v globálním měřítku zničit už mnoho žen.

Kupříkladu fyzicky, a především mentálně. Kolik žen už skončilo na léčení s rakovinou, utěšovaly svůj smutek a deprese jídlem a alkoholem, z čehož pak vzniká při nejmenším nadváha. Kolik absolutně vyhořelých a mentálně nemocných žen prošlo rukama terapeutů? Ano, mnoho, ale statistiky se o tom moc nevedou…

Ještě horší věci, které napáchaly již výše zmíněná moudra, může být kupříkladu domácí násilí. Žena přece vydrží všechno, tak zvládne pár nadávek, pár kopanců, znásilnění a v nejhorším případě i smrt…

Ženy jsou přece superhrdinky, zaslouží si naše super díky, super dávku lásky a občas také super relax.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz