Hlavní obsah
Názory a úvahy

Perfektní PR firmy ANO Andreje Babiše

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Mnozí lžím pak rádi uvěří jen proto, že prostě chtějí uvěřit. Prostě není vůle poznat skutečnou pravdu a kdejaký důvod, byť vymyšlený se hodí pokud chcete „psa bít“.

Článek

Je zajímavé kolik špíny se nechá naházet na některé lidi, aniž by použité lži měly jakýkoliv reálný základ. Mnozí těm lžím pak rádi uvěří jen proto, že prostě chtějí uvěřit. Prostě není vůle poznat skutečnou pravdu a kdejaký důvod, byť vymyšlený se hodí, pokud chcete „psa bít“.

Na druhou stranu mnohým nevadí zcela zjevné neshody, lži a podvody. Abych byl adresnější připomenu pár skutečností, které se snadno nechají dohledat.

Pan Babiš jde průvodem se stávkujícími odboráři za zvýšení mezd. Ano, ten Babiš, který je vlastníkem holdingu Agrofert a mnoha dalších firem. Patří mezi velké zaměstnavatele a snadno naleznete mnoho článků, kde se řešilo, že vyplácí jen minimální mzdy a zaměstnává agenturní zaměstnance a cizince, kterým může platit méně. To vše jsou fakta, která si můžete ověřit. A tento člověk si stoupne mezi demonstranty, vedle odborářů a „hájí“ platy zaměstnanců. Odboráři se s ním fotí a nevyženou ho. Lidé ho za to chválí a získává tím politické hlasy. I to je v našem kocourkově možné. Ten co odrbává vlastní zaměstnance je chválen za účast na demonstraci za vyšší mzdy, vedle odborářů a komunistů. Nepochopitelné.

Pak Babišova firma ANO zahajuje volební kampaň a Babiš na pódiu hřímá, že byl jako důchodce okraden o tisíc korun na důchodě a že to vládě nesmí projít a že důchodci drží pohromadě. Miliardář který vlastní mnoho nemovitostí po celé Evropě a má poslanecký plat, se údajně ztotožňuje s obyčejnými důchodci. Nemá s nimi společného vůbec nic, jen jim za roky vlády nasliboval toho tolik, že by to dalo na knihu. Omlouvám se, vlastně tu knihu i vydal, ale ze slibů zůstala jen věnování na prvních stránkách s jeho podpisem. Přitom je překvapivé sledovat, jak důchodci věří tomu, že se má špatně jako oni a že za jejich důchody bude skutečně bojovat. Proč by to dělal? Důchodci jsou ve středu zájmu, což jim dělá radost a opravdu věří, že Babiš je tím jediným, kdo jim může pomoci. No, slibem nezarmoutíš a každý hlas se počítá.

Zahájení kampaně přineslo další překvapení. Miliardář Babiš, slovně útočil na další miliardáře a vyčítal jim jejich zisky v době, kdy jsou jejich firmy na výsluní. Ten majitel potravinářského průmyslu, který v době inflace a drahých energií využil příležitosti a měl na potravinách sám neskutečné zisky, aby vzápětí mohl vykřikovat hesla o Fialově drahotě. Jen pro pořádek, ten kdo měl jako jeden z hlavních hráčů na poli potravin sílu s cenami skutečně něco udělat, obvinil vládu a hlavně jejího premiéra z toho, že mohou za vysoké ceny potravin. Premiér z toho měl jen bolení hlavy a Babiš vysoké zisky na náš úkor.

Dále posloucháte že tato vláda například nic nedělá pro dopravu, nebo že do ní neinvestuje, aby to vzápětí popřel prohlášením, že všechno co dělají, připravila jejich vláda ANO. Částečně se to zakládá na pravdě, to se nedá popřít, protože mnoho projektů se připravuje delší čas. Nicméně opět to ukazuje na fakt, že Babiš je skutečným umělcem v tom prodat úspěchy jiných za svoje a i svoje neúspěchy přehodit na jiné. Vzpomeňme na ty co měli přijít a nepřišli.

Tomu se opravdu nedá říci nic jiného než výborná práce PR oddělení Babišovy firmy ANO. Obalamutit cca 30% pravidelných voličů tím, že zaměstnavatel platící minimální mzdu vypadá jako odborář, který za ně bojuje, opravdu dokáže jen Babiš. Který miliardář získá hlasy chudých tím, že nadává na miliardáře? Opět jen Babiš. Nebýt to tak smutné a netýkat se to peněženky mé a mých dětí (možná že ještě i jejich dětí) možná bych ho obdivoval jako PR mistra. Takto se jen děsím toho, že Babiš v rámci kampaně vymyslí něco dalšího šíleného a přesvědčí lidi o tom, že za vysokou cenu potravin z jeho firmy může někdo jiný. Jo aha to už se stalo? Tak se třeba dočkáme ještě nějakého dalšího překvapení. Do voleb zbývá ještě pár dní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz