Hlavní obsah
Sport

Baník po sympatickém dvojzápasu v Evropě končí. Selhal až v penaltách

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Petr Boráň

Baník po prvním utkání s Kodaní dotahoval jednobrankovou ztrátu. Úvod vycházel Baníku skvěle, když soupeře zatlačili a k ničemu nepouštěli, dokonce sami ohrožovali branku brankáře Trotta, a nakonec z toho také před poločasem dokázali vytěžit branku.

Článek

Baník v úvodní čtvrt hodině dánskou Kodaň víceméně vůbec nepustil dopředu, dobře se držel na míči a tlačil se dopředu. Největší šanci měl ostravský tým okolo 14. minuty po rohovém kopu, když se uvnitř šestnáctky vytvořil závar, ale míč si našel hostující obránce a odkopl jej z nebezpečné pozice. Ve 24. minutě mohli zahrozit i hosté, když míč táhl po křídle norský reprezentant Mohamed Elyounoussi, nakonec předložil míč do středu hřiště, ale následná střela hostujícího hráče na bránu nemířila. První střelu na bránu si připsal David Buchta před první půl hodinou hry, ale jeho lehce tečovaný pokus brankář Trott zachytil přímo do náruče. Buchta společně s Prekopem zahrozili o dvě minuty později, ve vápně, ale nakonec jejich nadějná pozice nebyla využita a míč šel daleko od brány. Dostat se ke slovu mohli hosté hned z protiútoku, ale střela Oskarssona šla jen vedle tyče brány Markoviče. Největší šanci měl ve 39. minutě Erik Prekop, který dostal přízemní centr od Jurošky z pravé strany, ale jeho pokus ze skluzu brankář Trott vytěsnil na roh. Baník rozehrál roh nakrátko a následně se dostal do příležitosti Buchta, ale jeho tvrdou střelu z dobré pozice zablokoval obránce. Jenomže z následného rohu, který se také rozehrál na krátko tentokráte Erik Prekop skóroval a otevřel skóre zápasu.

Baník ve druhé půli pokračoval v tlaku a šel si za možným postupem. Největší šanci druhé půle měl Ewerton, který se už prakticky řítil sám na brankáře Trotta, ale jelikož mu dýchal na záda obránce Kodaně, tak neměl klid na zakončení a míč pouze odevzdal brankáři Kodaně. Skóre se neměnilo, a tak se šlo do prodloužení, kde hned v 93. minutě musel brankář Markovič vytáhnout skvělý zákrok proti střele hostů. Baník mohl jít vstříc postupu, když se ve 101. minutě řítil sám na bránu útočník Tanko, ale nejprve si bohužel míč moc předkopl a následně zakončil jen do boční sítě. V první půli prodloužení gól nepadl, tak se šlo do té druhé. V ní se několikrát Baník dostal do zajímavé pozice, a i Kodaň měla k dispozici několik standartních situací, ale ani jeden z týmů se prosadit nedokázal, a tak o výsledku a postupu musely rozhodnout penalty.

Foto: 90 minut / Petr Boráň

FC Baník Ostrava

Penalty jsou loterie, a to se bohužel potvrdilo i v dnešním utkání Baníku. Kodaň dokázala proměnit dvě své penalty a Baník po čtyřech neproměněných v Evropě končí. Nutno ale podotknout, že Baník žádnou ostudu neudělal, ba naopak za oba zápasy si ostravský celek zaslouží respekt.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz