Hlavní obsah
Sport

Frýdek s Hlavatým řídili jasnou výhru Slovanu. Pardubice poráží 3:0

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Łukas Bizoń

Za hustého deště nastoupili fotbalisté Slovanu Liberec a Pardubic k utkání 5. kola Chance ligy. Ačkoli v úvodu způsobovala podmáčená plocha problémy v souhře, nakonec byly k vidění hned tři branky.

Článek

Ofenzivní převahu domácích potvrdily góly Frýdka a Hlavatého


Už od samého začátku si držel Slovan Liberec optickou převahu na hřišti. K prvnímu závaru se po deseti minutách hry dostal na pravé straně Tupta, ale jeho přihrávku před branku vyboxoval gólman Viktor Budínský. V 15. minutě získal z dlouhého nákopu balón Frýdek a výstavní trefou zpoza vápna vymetl levý roh branky. Hned o sedm minut později se po spolupráci Frýdek – Višinský – Hlavatý dostal do šance právě poslední jmenovaný, avšak jeho střelu z malého vápna srazil Kalabiška na roh.

Ve 23. minutě se ke slovu přihlásili také hosté, Zlatohlávek průnikovou přihrávkou vyslal směrem na bránu Kalabišku, ale jeho pokus lapil Bačkovský. Po půl hodině hry Adam Ševínský tvrdě zajel do Vojtěcha Patráka a za tento zákrok viděl žlutou kartu. Z následné standardky hosté vytěžili jen střelu z dálky, která se Kamilu Vackovi vůbec nepovedla a vysoko minula cíl.

37. minuta a další branka pro Slovan. Po nadvakrát prodlouženém vhazování se zcela sám na hranici malého vápna ocitl Hlavatý, který se svým volejem nemýlil a trefil se poprvé od přestupu na sever Čech. Symbolicky proti svému bývalému klubu. Před koncem první půle o sobě dal ještě vědět Ahmad Ghali, když se prokličkoval až ke střele, kterou musel likvidovat pardubický brankář.

Pardubice nevyužily početní výhodu a odjíždí s prázdnou

Trvalo to jen třicet sekund a hosté si vypracovali první příležitost. Nikým nehlídaný se na vápně objevil Simon, jehož střelu musel zablokovat Halinský. Reakce Slovanu však na sebe nenechala dlouho čekat, Frýdek se všiml nabíhajícího Kayonda a přesným centrem mu nabídl možnost zakončit. Naneštěstí pro domácí, míč pouze orazítkoval levou horní spojnici.

Dnes skvěle hrající duo Frýdek – Hlavatý se podílelo i na třetí brance Liberce. Po sražené střele Frýdka se míč příhodně odrazil Hlavatému, který dostřelil míč do sítě a zapisuje si druhou trefu v zápase. Ani tento však z úcty ke svému bývalému klubu neslavil. K nešťastné situaci došlo v 73. minutě, když Ghali uklouzl na podmáčeném trávníku a srazil Kalabišku. Ten z důvodu zranění musel střídat, naopak faulující hráč Liberce odešel do sprch předčasně z důvodu udělení červené karty.

Pardubice se pokusili využít početní výhodu k aktivnější hře, po centru Leipolda zahrál rukou ve vápně Koželuh a Pardubice měli velikou šanci v podobě pokutového kopu. K tomu se postavil Vojtěch Patrák, ale svojí střelou trefil pouze nohy Bačkovského. Ten se tak stal dalším libereckým hrdinou zápasu. Ofenzivní trápení hostů pokračovalo i nadále, k hlavičce se prodral Marzuq Yahaya, kterému však hlavička nesedla.

Po zbytek utkání Slovan už jen držel pohodlné vedení o tři branky a došel si pro druhou výhru v sezóně. Pardubice naopak zůstávají se třemi body ve spodních patrech tabulky.

Hráč utkání podle 90minut: Michal Hlavatý


Dnes naplno ukázal, proč se stal nejdražší letní posilou Liberce. Paradoxně proti Pardubicím vstřelil své první branky tohoto ročníku Chance ligy a svojí spoluprací s Frýdkem ukázal, že se budoucí soupeři mají čeho obávat.

Slovan Liberec 3:0 FK Pardubice (2:0)

Branky: 15. Frýdek, 37. Hlavatý, 64. Hlavatý

Držení míče: 54 % – 46 % Střely na branku: 8 – 2 Střely mimo: 6 – 7 Rohy: 3 – 6 Ofsajdy: 2 – 5 Fauly: 12 – 14

Karty: 27. Hlavatý (ŽK), 34. Ševínský (ŽK), 56. Icha (ŽK) 73. Ghali (ČK), 90+3. Varfolomeev (ŽK) – 50. Noslin (ŽK)

Sestavy:

Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Ševínský, Pourzitidis – Ghali, Icha (70. Zyba), Hlavatý, Kayondo (70. Koželuh) – Frýdek (70. Nyarko), Tupta (C) (80. Varfolomejev), Višinský (78. Preisler)

FK Pardubice: Budinský – Noslin, Jindra, D. Šimek, Kalabiška (71. Surzyn) – Vacek (C), Simon – Leipold (53. Mareš), Zlatohlávek (46. Yahaya), Patrák (83. Zifčák) – Krobot (53. Solil)

Rozhodčí: Rouček – Kotík, Dresler

Návštěva: 2941 diváků

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz