Hlavní obsah
Sport

Komentář Máry z Ďolíčku: Bohemka měla vyhrát větším rozdílem. Yusuf vyzrál a je skvělý!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bohemians Praha / Martin Adamec - se svolením

Nejdelší výjezd má Bohemka a fanoušci za sebou! Do poslední chvíle se však nevědělo, zda se vůbec ve Slezsku začne hrát. Technický delegát s hlavním rozhodčím Pavlem Orlem nakonec uznali hrací plochu jako způsobilou a šlo se hrát ,,vodní pólo“.

Článek

V Karviné nám zapršelo štěstí a vezeme důležitou výhru 2:1. Kdo přišel na stadion později nebo si naopak zapnul přenos v televizi o chvilku později, přišel o pátý nejrychlejší gól v historii české ligy. Mára z Ďolíčku je po týdnu opět zde.

Do branky se vrátil Lukáš Soukup a pomohl nám k výhře. Šiman je mi záhadou

Podle mých zdrojů vypadl brankář Michal Reichl kvůli zranění se svalem až pár hodin před utkáním v Karviné. Do branky se tak po nějaké době dostal Lukáš Soukup. Ten se to dozvěděl až na poslední chvíli, že bude pro tento zápas jedničkou. Zápas zvládl na těžkém terénu dobře. Při jednom centru jsem se trochu orosil, když lehký míč pouze vyboxoval na dobíhajícího Mosese, který branku Soukupa těsně minul. I když vlastně s letmým dotekem prstů Soukyho, který míč nezřetelným způsobem dostal vedle tyče. Rohový kop karvinští nezahrávali, nebyl důkaz.

Je mi stále záhadou, když je naše klubová jednička v podobě Michala Reichla zdráva, že mu kryje záda na lavičce čahoun Jakub Šiman, a ne právě Soukup. Šiman, který na mě nedělal dobrý dojem ani v minulé sezoně za béčko v ČFL. Tuhle skutečnost mi nikdo nevysvětlí, už jen proto, že se ho vedení Bohemky po sezoně zbavilo, aby ho při zranění Romana Valeše vzalo zase zpátky.

Kouč Jaroslav Veselý má svoje oblíbence, to má každý trenér, ale tohle nepochopím. Doufám, že se pohnou ledy a pokud bude Souky zdravý, bude dělat alespoň dvojku za Reichlíkem. Ten kluk si to zaslouží, protože kdo znáte jeho příběh, dokážete si to živě představit.

Bohemka měla snový úvod po chybě Krčíka

Do Vánoc zbývají více jak čtyři měsíce a stoper Karviné Dávid Krčík nám dal dárek dopředu. Po patnácti vteřinách nás poslal do vedení Honza Matoušek, když využil špatné malé domů po hlavičce právě Krčíka. Brankáře přehodil a šli jsme se radovat. Zároveň se Maty zapsal do fotbalových ,,análů“, protože to byl pátý nejrychlejší gól v samostatné české lize.

Kdybychom ve čtvrté minutě vedli už o dva góly, nikdo by se nedivil. Vašku Drchalovi to tam ale bohužel zatím nepadá. Potom nás ihned Karviná zatlačila na svou polovinu a já věděl, že na takhle těžkém terénu bude zle. Útočník Vecheta vyrovnal po pěkném centru Memiče a v 9. minutě bylo vyrovnáno. Zcela logický důsledek a zasloužené srovnání domácích.

Yusuf vyzrál, brání a je týmovým a rozdílovým hráčem. Vstřelil i vítězný gól

Hra se po vyrovnání soupeře opět více vyrovnala a čekalo se, kdo udělá chybu. Naštěstí to byla Karviná, která se sedm minut před přestávkou uprostřed pole neuvěřitelně rozestoupila před naším bahrajnským princem a ten od půlky hřiště neatakován proběhl až k brankáři a zavěsil.

Yusuf nabírá poslední týdny formu a je na něm vidět obrovská chuť. Co je však nejdůležitější, je oddaný týmu a poctivě se vrací, brání a je týmovým hráčem. Dříve takový nebýval. Fanoušci ho měli a stále možná mají za takového fotbalového chodiče. To už není pravda, přijďte se na něj někdy podívat. Během jednoho týdne udělal Yusuf dva sprinty, které vedli k obou jeho gólům po návratu do Bohemky. Takhle jsem ho dříve nikdy sprintovat neviděl. Jen tak dál, princi!

Foto: Bohemians Praha / Martin Adamec - se svolením

Bohemians Praha

Bohemka má spalovače mrtvol – Honzu Matouška

Honza Matoušek začal výborně. Po pár vteřinách dal gól, co více si přát. Pak měl v zápase další čtyři loženky, které mohl proměnit. Upřímně řečeno, ten gól, který vstřelil, byl podle mého názoru jeho nejmenší šancí. Další čtyři akce minimálně z poloviny měl dát. Ale jak sám po vítězném mači ve Slezsku řekl ,,Kdybych ty všechny šance dával, asi nehraju za Bohemku.“ Což je pravda! Já doufám, že se jen nechtěl vystřílet na další domácí duel proti Jablonci.

Na druhou stranu, pokud by dal alespoň o jednu branku více, nemuseli jsme se celý druhý poločas strachovat, že Karviná z nějaké šance vyrovná. Dopadlo to dobře a máme cenné tři body, a to hlavně proto, že domácí bránili velmi naivně a velmi nám to v součtu usnadnili.

S Jabloncem to bude úplně jiný zápas. Trenér FKJ Luboš Kozel sází na poctivou hru směrem odzadu, kterou vede jeden z nejlepších stoperů v Chance Lize, jímž je Jakub Martinec. Ve smečce majitele Miroslava Pelty uvidíme staré tváře, Michala Berana a Davida Puškáče.

Vojta Smrž mohl dostat červenou kartu, když ji dostal i liberecký Ghali

Teď se zaměřím na situace, které řeší či neřeší VAR. Ve čtvrté minutě tvrdě fauloval Vojta Smrž jednoho z karvinských borců a kosa to byla velmi ostrá. Hnedka jsem si říkal, že to musí řešit videorozhodčí s hlavním sudím Orlem. Opravdu jsem měl nahnáno, že Smrž půjde pod sprchy, díky Bohu se pokračovalo dál se žlutou kartou. Přišlo mé oddechnutí a nervy, že Smržák hraje na mokrém terénu se žlutou kartou. Dopadlo to dobře.

V neděli jsem sledoval zápas mezi Libercem a Pardubicemi, ve kterém Slovan vedl 3:0. Pak došlo dvacet minut před koncem za rozhodnutého stavu k nešťastnému podklouznutí libereckého Ghaliho, který svým tělem podmetl hostujícího Jana Kalabišku. Smutné je, že Kalabiška má po zákroku zlomenou lýtkovou kost a v 37 letech se bude vracet zpátky hodně těžko. To je ale fotbal, zpátky k věci. Fotbalisté Pardubic chtěli zahrát přímý kop, když si VAR zavolal hlavního rozhodčího Karla Roučka, aby šel faul Ghaliho překontrolovat na video. K údivu všech, po shlédnutí videa Ghaliho vyloučil!

Za mě je to absolutní nesmysl a chybné vyloučení, které posvětila komise. Ta ovšem v uvozovkách posvětí i to, že žena má mezi nohama penis. Jasně, Kalabiška má na půl roku od fotbalu utrum. Záměr trefit hráče tam nebyl, ani ho zranit. Bylo to čisté podklouznutí. Byl VAR ovlivněn zraněním Kalabišky? Asi ano, byl. Po tomto zákroku a vyloučení se Česko rozdělilo na dva tábory. Někdo říká, že to byla jasná červená, někdo nechápe, stejně jako já.

O rukách ve vápně se nemá cenu bavit. Pravidla jsou naprosto nevhodně zvolená a co je ruka a není, to neví ani samotní profesionální rozhodčí. Ale silnější pes…Vždyť to znáte…

Poděkování všem fanouškům Bohemky, i těm polským

Mára z Ďolíčku na výjezdu v Karviné chyběl, to se musím přiznat. Příjemným překvapením pro mě byla hojná účast v sektoru hostů. Našich fanoušků mohlo být nějakých sedm desítek a co mám informace, bylo jich více, než v kotli domácí Karviné. Podpořit nás přijeli i spřátelení fanoušci z Polska, kterých přijelo asi na třicet hlav.

Všem, co jste ve Slezsku byli, díky! Slibuju vám, že v Českých Budějovicích chybět v našem kotli nebudu.

Zároveň bych vás chtěl všechny zítra pozvat do Ďolíčku na oslavu 60. narozenin herce a obrovského bohemáka, pana Ivana Trojana. Akce a samotný zápas mezi Realem Top Praha a starou gardou Bohemky začne od 18 hodin. Buďte u toho a pomozte i vy! Výtěžek akce půjde na nemocné cystickou fibrózou a vstupné je za sto korun.

Foto: Bohemians Praha / Martin Adamec - se svolením

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz