Hlavní obsah
Sport

Komentář Máry z Ďolíčku: S Baníkem byla Bohemka silná a energická. Proti Dukle letargická a zbrklá

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bohemians 1905 / Martin Adamec - se svolením autora

Rozdýchávám to ještě teď, to mi věřte! A nejsem v tom sám. První malé pražské derby na Julisce jsme potupně prohráli 0:1. Bohemka vypadala na Dukle jako po flámu.

Článek

Jak nám v minulém zápase proti Baníku fotbalový Pán Bůh přál, tak teď vyslal jasný vzkaz. Tak takhle ne, pánové v zelenobílém! Chybělo tomu úplně všechno. Dnes trochu ostřejší Mára z Ďolíčku opět na klokaních značkách.

Bohemka dostala pořádný štulec, který je naprosto zasloužený

Já tyhle věty psát už v sobotu po samotném zápase s Duklou, tak by to to dalo číst jen hluboce po 22 hodině. S odstupem dvou dnů jsem už v relativním klidu, ale tuhle blamáž jen tak neodpustím a nezapomenu, vážená a milovaná Bohemko! Derby na Julisce sledovalo přes pět tisíc diváků a většina z nich odcházela a odjížděla domů naprosto znechucená. Někdo to šel zapít pár zrzavými do hospody, někdo si dal půl litru zelené. Já jsem sedl se svým taťkou a mou přítelkyní do auta a rychle odjel pryč.

Po dlouhé době jsme na venkovní hřiště jeli jako favorit. I já jsem měl před utkáním docela dobrý pocit, že tým je na plukovníka Petra Radu připravený. Byl to bohužel velký omyl. Jak nám to ten ,,nahoře“ v minulém zápase s Ostravou přál, tak tentokrát nám spravedlivě všechny body sebral a odjíždíme z Dejvic jako zpráskaní psi, i když jsme klokani…

Hlavní důvody porážky

Dovolím si rozebrat zápas v několika bodech a proč to vlastně dopadlo tak, jak jsme nechtěli. Ostudnou prohrou.

Zastavím se u celkového dojmu z duelu. Máte někdy taky takový pocit a cítění, že po nějakých pěti, deseti minutách poznáte, že to prostě ze strany Bohemky nebude dobrý zápas?! Já to tak mám docela často. Tentokrát to bylo ale v něčem jiné. Rozdíl byl v tom, že před derby s Duklou jsem byl plný optimismu a věřil jsem, že je smázneme třeba o dva góly. Jindy mám dojem opačný nebo jsem příjemně překvapený. Před mačem se bojím, co Klokani předvedou, a ono to tak opravdu je a nejsem z toho nijak zaskočený, že sleduju bídu a utrpení.

A v tom je možná zakopaný pes. Naši hráči to určitě nevypustili, ale v hlavách to možná podcenili, že se domácí porazí sami. Dalším důvodem zmíním neskutečně profesorský výkon. Z naší strany to byl pěší fotbal a připomínal družstvo starých pánů, kde hrají důchodci mezi šedesátým rokem a smrtí.

Jediným světlým okamžikem sobotního parného odpoledne jsme byli my, fanoušci!

Foto: Martin Adamec - se svolením autora

Bohemians Praha

Nepomohlo nám vyloučení Peterky, ani našeho Dostála

Dukla šla brzo do deseti po šlapáku Peterky a už to vlastně nemohlo být lepší. Do dvacáté minuty Bohemka na hřišti neexistovala a po vyloučení musela začít tvořit a to víme sami, že je obrovský problém. I přesto, že máme tvůrce hry – Aleše Čermáka, Roberta Hrubého nebo Adama Jánoše, drhlo to celý zápas. Dále pak náběhové hráče jako je Vašek Drchal a Honza Matoušek a k tomu kladivo do vápna v podobě Júsufa. Půlhodinová přesilovka přišla vniveč. Obrovskou ztrátou byla absence střeďáka Vojty Smrže, který v týdnu onemocněl. Ve středu hřiště nás Dukla celý zápas přehrávala. Otázkou ale zůstává, do jaké míry to bylo tím, že chyběl Smrž…

Když na druhý poločas trenér Jaroslav Veselý vystřídal špatně hrajícího beka Adama Kadlece a na plac za něj šel zkušený borec Martin Dostál, čekal jsem, že naše hra bude rázem jednodušší. Dosty si to ale udělal těžší a po šesti minutách se po červené kartě pakoval ze hřiště. Chyba Martina to byla hloupá, ale ještě hloupější bylo zahrávání našich rohových kopů po celé utkání. Po jednom takovém nastalo právě naše vyloučení. My neumíme kopnout roh přes prvního bránícího hráče? Kopal Čermák, Kovařík a nedařil se prakticky žádný jejich nákop a standardka.

To jsme nikdo z nás netušili, že ta největší hrubice teprve přijde…

Statistika nuda je a má pro nás bezcenné údaje

Po fotbalové stránce a pro nadšené statistiky to byl naprosto jednoznačný zápas. Bohemka měla po shlédnutí těchto údajů vyhrát. Ale blázníte? Jsme přece Bohemka! Statistiky jsou úplně bezcenné. I kdyby jsme vyhráli na střely 14:0, spiel dokážeme nějakým způsobem prohrát.

Vojenský klub ve druhém poločase vystřelil jednou na bránu Michala Reichla a slavil. No i když vystřelil?! Dlouhý míč za obranu od stopera Dukly Dominika Haška doskákal až k našemu brankáři a ten si ho jednoduše hodil do branky. Spektakulární gól a Reichlík takovou podobnou branku inkasoval v pověstném zápase v minulém ročníku doma proti Karviné (1:3). Boxoval, boxoval a nevyboxoval míč správným směrem. Bylo to už podruhé za posledních pár týdnů.

Reichl je nejistý ve větru. Proč není vůbec na lavičce brankář Soukup?

Jakmile letí na Reichla dlouhý míč, ať už z hloubi pole nebo rohového kopu, vždycky trnu, co se zase stane. Potřebujeme brankáře s klidem ve vzdušných soubojích. Pokud vím, tak Lukáš Soukup je stoprocentně připravený chytat. Tak proč nesedí Souky alespoň na lavičce náhradníků?! Místo něj na lávce straší obr Jakub Šiman. Vedení mu nejprve neprodloužilo po sezoně smlouvu, aby rázem po zranění Valdy a Soukyho v přípravě, jej zase vedení omilostnilo a vzalo Šimana zpátky. Jsme prostě Bohemka a děláme to jinak.

Nezlobte se na mě, ale tohle trochu zavání komedií, která by se v nejbližších dnech měla vyřešit. Souky má chronické zranění nohy a občasné úlevy v trénincích. Fotbalu dává všechno, miluje ho a v předminulém i minulém ročníku ukázal, že je dobrý gólman. To raději budeme spoléhat na Šimana? To snad ne! Zamyslet se nad touhle situací by bylo na místě. Nebo jsou snad v Bohemce uvnitř nějaké věci, o kterých nevíme? Ano, jsou, jako všude jinde…

Výlet na Slovácko. Bude i nějaký bodík?

Zápas jsme s Radovým vojskem projeli 0:1. Raději už jdu od toho dál. V dalším kole nás čeká výlet do Uherského Hradiště, do samého srdce Slovácka. My tam v kotli s mojí milovanou Maruškou budeme. Doufám, že se nás tam po té blamáži na Dukle sejde alespoň stovka věrných. Bude krásné počasí, prosluněná Morava, dobré pivo, víno a třeba i nějaký ten bodík do klokaní kapsy. Kluci, máte co odčiňovat!

Musím říct, že je na Slovácku skvělá populace lidí a cítíme se tam výborně, a to i my, pražáci. Spojíme to s výletem a ze soboty na neděli tam ve svém oblíbeném penzionu přespíme. Loni jsme tam byli také a až na ten výsledek (2:5) to byl krásný prosincový zápas v chumelenici. Snad to v tyto letní měsíce bude lepší výsledek, než loni v zimě.

Vstaňte z popela Klokani, jako bájný pták Fénix a porazte Westovu družinu.

Ať žije Bohemka, jediná milenka!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz