Hlavní obsah
Sport

Komentář Máry z Ďolíčku: Takový zápas dokáže prohrát jen Bohemka. Navíc nás čeká Jihočeský strašák

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Tadeáš Kubín

Tradičně se v Ďolíčku dostane Bohemka do vedení a prohraje dobře rozjetý zápas! Proti Jablonci jsme viděli úplně stejný scénář jako v derby proti Spartě. Prohra 1:2 se Severočechy sice vypadá krutě, na druhou stranu je tato facka na místě.

Článek

Na brány Ďolíčku navíc opět klepe střelecká sterilita. Máme šancí na dva zápasy a gól vstřelíme pouze z penalty. Nebýt Yusufa, tak bychom na tom byli bledě. Mára z Ďolíčku je tu opět pro vás.

Bohemka neproměňuje jasné šance a body chybí

Kouč Jaroslav Veselý po vítězném utkání v Karviné (2:1) zmínil, že pokud nepotvrdíme výhru v zápase s Jabloncem, všechno se maže. Tak se to maže a jedeme dál. Nejhorší na tom je to, že až na výpadek mezi 20. až 45. minutou jsme odehráli možná nejlepší úseky zápasu v letošní Chance Lize.

Jedinou trefu zaznamenal v minulém týdnu mnou chválený Yusuf Hilál, ale bylo to pouze z penalty po faulu na Vaška Drchala. To je bohužel málo, protože Kozlova skvadra to dvěma zásahy v Ďolíčku z dvou střel otočila a brala tři body.

Zápas jako takový se mi líbil. Plno střel, šancí, kterému dopomohl i hlavní rozhodčí Lukáš Nehasil, který nechal hře plynulost a nepískal blbosti. I když ve druhém poločase trochu ze svého nastaveného metru ubral. Odehráli jsme duel bez jediné žluté karty, ale také bez jediného gólu ze hry!

Znovu v koncovce selhal Honza Matoušek, překvapivě i Yusuf. Zlomový úsek přišel ihned po přestávce mezi 50. a 60. minutou, kdy jsme si vypracovali dva samostatné úniky a v obou selhali. Nejdříve náš bahrajnský princ a poté i spalovač Maty, který ani netrefil Hanušovu branku. Je to obrovská škoda, protože soupeř nás za pár minut po našich šancích potrestal po narážečce Puškyho a střílejícího Kanakimany vítězným gólem.

Šílené bránění předvedl Matěj Hybš, který byl u obou gólů Jablonce. Druhá trefa bije do očí, Hybšák se bojí jít do souboje tvrději, nechá se odstavit a pak ještě jako šílenec mává na rozhodčího, že ho útočník Jablonce fauloval. V Bohemce je už více jak rok, ale do této chvíle mne nepřesvědčil…

Foto: 90 minut / Tadeáš Kubín

Bohemians Praha

Zranění nám opět přibývají. Další na seznamu marodů je Dostál

Hned po třech minutách se svíjel bolestí na hřišti obránce Martin Dostál. Ten musel vystřídat a nahradil ho Adam Kadlec, který odehrál docela slušné utkání, i když plno lidí na fóru a sociálních sítích ho hanilo. Lidi, neblbněte, je to mladý kluk, který se potřebuje prostě pořádně „vyhrát“. Chyby dělají i zkušení. Podívejme se třeba na Reichlíka, Hybšáka či Dostyho.

Podle mých informací už je Martin po operaci a chybět bude asi celou podzimní část. Brzké uzdravení, Dosty!

Kouč Veselý se na tiskovce nechal slyšet, že ze seznamu marodů bude v nejbližších dnech připraven zřejmě asi jen gólman Michal Reichl a po reprezentační přestávce se vrátí Honza Kovařík. Další jsou Honza Vondra, Roman Valeš a Martin Hála. U posledního jmenovaného to nebudu komentovat, protože už o něm jsem psal dříve a můj názor na Hálu je pořád stejný. Hális má chronické zranění, ale vždy přijde i s nějakým jiným zranění a začíná mi připomínat „malého Mozarta“. Valda bude mimo asi také možná celý podzim a u Vondryse nemám dostatek informací, ale ten v obraně citelně chybí.

Kouč Veselý se po prohře s Jabloncem pořádně od plic rozčílil

Před očima to mám stále a nejen já. Zápas skončil, a i přes prohru se naši hráči trousili na závěrečnou děkovačku s naším kotlem. Já stál v kotli na svém obvyklém místě a najednou to začalo! Náš kouč Jarda Veselý chrstnul po jednom fanouškovi, kterého nechci jmenovat, láhev s vodou a pořádně ho polil a nejen tekutinou, ale i pořádně peprnými argumenty!

Má na to kouč právo? Ano, má!

Musím se zastat našeho trenéra a i hráčů. Mě samotného překvapilo plno negativních reakcí, některých fandů na náš výkon a výroky, že to byl hrozný výkon. Absolutně nesouhlasím, protože naši hráči nechali na hřišti všechno a po celý druhý poločas si šli alespoň za vyrovnáním. Že to nevyšlo? No a co?! Zítra také vyjde Slunce a nejde o život. Jsme přece Bohemka a na prohry už musíme být přece po těch dlouhých letech zvyklý. Zažili jsme i horší věci, například rok 2005 a málem pohřeb našeho milovaného klubu.

Ale zpátky k našemu kouči, a nezbednému a podnapilému fanouškovi z kotle. Mělo proběhnout něco v tom smyslu, že dotyčný řekl, že zápas hráči schválně „vypustili“ a kouč se svých hráčů jako správný chlap zastal. Jardu Veselého jsem takhle naštvaného a sprostého nikdy neviděl a už snad ani nechci. Na tiskovce to samotný trenér Veselý na dotaz Vojty Mana zametl pod koberec a nechtěl to více rozmazávat, protože my všichni jsme Bohemka a nikdy bychom neměli jít proti sobě! Kouč to udělal správně a s fanouškem si to doufám vyjasnil na „férovku“ slovně přes plot.

Jasně, dáš si pár piv navíc a jsi mistr světa amoleta, to jsme tak trochu všichni, a každý jsme v té chvíli ten nejlepší trenér v ČR. Ale po takovém zápase to bylo naprosto mimo mísu, protože to hráči odjezdili a v tom neskutečném vedru zaslouží obě mužstva absolutorium. V sobotu to vyšlo Jablonci, příště to zase vyjde Bohemce.

Foto: 90 minut / Tadeáš Kubín

Bohemians Praha

V létě od půl třetí zas a znovu? To je poprava!

Sehráli jsme šest zápasů Chance Ligy a z toho polovinu duelů od 14:30! Bylo to na Dukle, Slovácku a teď doma proti Jablonci. Šílenost, která nezná konců. Zkuste hádat, v kolik hrajeme příští zápas v neoblíbených Českých Budějovicích? Ano, opět v sobotu od půl třetí.

V zimní části to v tento čas naprosto přijmu, protože klub ušetří za osvětlení a třeba i za vyhřívání hřiště. Ale hrát červenec a srpen od půl třetí, když teploty dosahují 35 stupňů ve stínu?! To je v uvozovkách poprava a škodí to celé lize. Ligová asociace nás na tento čas dává velmi ráda. Počítám, že do konce podzimu nebude svatá trojice (Sparta, Slavia a Plzeň) v tento odpolední čas hrát ani jednou, i když v listopadu už to bude vlastně jedno, že jo?

Televizní práva a velké peníze z nich, to všechno chápu. Docela bych byl proto, aby se liga rozmělnila do tří hracích dní a hrálo se od pátku do neděle. Není to tak složité, jen se trochu více zamyslet a jít hráčům a fanouškům trošku naproti. Zdravíčko máme jenom jedno.

Hlavu nahoru, čeká nás Jihočeský strašák s nulovým Franzem

Pamatujete si, kdy jsme naposledy porazili České Budějovice? Bylo to přesně 20. listopadu 2021 v Ďolíčku, tedy skoro tři roky. Tehdy trénoval Dynamo úspěšný David Horejš a Bohemka pod taktovkou Luďka Klusáčka vyhrála 3:1. Dneska se topí Budějky u dna tabulky a mají nula bodů! My jim poslední léta děláme skvělý sparing a pokud by hráli Jihočeši v lize jen s námi, hrají o titul! Pojďme konečně uspět a vyhrát! Kdy jindy, když ne teď v sobotu?!

Poslední výhra Bohemky na Střeleckém ostrově se datuje na 18. dubna 2015. Je to dlouhých devět a půl roku. Vítězství to bylo tehdy velice sladké. Památný obrat během jedenácti minut z 0:2 na 3:2. Zápas pískal „řezník“ Michal Paták a góly Bohemky dával David Bartek a dva Kuba Rada. Na lavičce ČB byl dnes už nebožtík František Cipro a na straně Klokanů slovenský narcis Roman Pivarník, na jehož fotbal, který s Bohemkou praktikoval, občas vzpomínám ještě dnes.

Každá série jednou končí a nebuďme prosím první v Chance Lize, kteří darujeme zoufalým a oslabeným Budějovicím body. Kluci z podcastu se snad nebudou zlobit, ale zatipuji si s nimi a jejich fanouškovským podcastem „S mikrofonem za klokanem“.

Tipy na přesný výsledek:

Bača: Zápas skončí remízou 1:1

Vojta Man: Budějovice vyhrají 2:0

Teme: Bohemka vyhraje 4:0

Mára z Ďolíčku: Bohemka zvítězí 3:1

Naše tipy na zápas Bohemky v Budějovicích jsou dosti odlišné a zejména Vojta nevěří v to, že nepříznivá série bude ukončena. Naopak Teme a Mára z Ďolíčku věří ve výhru. Bača tipuje pro nikoho neřešící remízu.

Jak to vidíte vy? Všichni věříme, i když různorodě tipujeme. Všichni vás zvu do Budějovic. Já tam budu!

Ať žije Bohemka, jediná milenka!

Mára z Ďolíčku 🙂

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz