Hlavní obsah
Sport

Komentář Sportovního deníku fanouška: Vítězství ano, uzdravení reprezentace nikoli. Fousek žije

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Michal Málek / 90 minut

Zajímáte se o aktuální dění v českém fotbale? Ve spolupráci se Sportovní deník fanouška vám budeme pravidelně přinášet subjektivní hodnocení výkonů a dění na hřišti. Nyní o výkonu druhého vystoupení naší reprezentace v Lize národů proti Ukrajině.

Článek

Petr Fousek si teda asi pořádně oddechl. Ta rána po spadnutí kamene z jeho srdce byla slyšet až v Olomouci. Protože jít po tom uplynulém týdnu a po tom, co lvíčata uhořela v Dánsku 5:0, na ligový výbor, nebo vlastně kamkoli. Ještě s neúspěchem z dnešního zápasu, to už by předseda vážně neustál. Takhle si může myslet, že je vlastně všechno v pořádku. Ale bude asi sám.

Český fotbal se přes noc neuzdravil. A naše repre samozřejmě taky ne. Zejména výkon v defensivě byl místy - právník by řekl - zmatečný. Ale máme alespoň ty tři body proti ne úplně marnému soupeři. Takže by to mohla být alespoň nějaká první vlaštovka. Zkrátka taková pěkná čtyřka z dusíku.

Pozitivní je určitě nasazení v určitých pasážích zápasu. To je oproti Gruzii příjemná změna. I ta útočná fáze měla světlé momenty. A ono k tomu stačí jediné. Stavět ty frajery, kteří mají formu. Nebo aspoň ty, kteří hrají ve svých klubech. A to je právě klíč. Ta naše liga je opravdu sakra kvalitní. Tak pojďme využít té mezinárodní formy Sparty, Slavie a Plzně. Dnes měl každý z uvedených mančaftů v sestavě dva borce. To je dohromady nadpoloviční většina základní jedenáctky. A bylo to vidět.

Lukáš Provod má formu jako před svým těžkým zraněním. Martin Vitík dotáhl defensivu Sparty do Ligy mistrů a dnes doslova dotáhl Láďu Krejčího k závěrečnému hvizdu, protože na začátku to bylo od obránce Girony zase na paralen (tři námazy během úvodních 10 minut).

No a Pavel Šulc? Úkaz! Ještě dva roky zpátky by netrefil ani ragbyové háčko. A nyní klidně může být oporou reprezentace. Adolfu Šádkovi už lítají v očích dolary. Oprávněně.

No ale co s tou obranou? To vážně netuším. Další rozestavení a opět nefungovalo. Bránění centrovaných míčů úplně mimo. A obecně kdykoliv jsme začali hrát v bloku a neměli míč, smrdělo to průšvihem. Viděl to Karel Poborský ve studiu a viděli to vlastně všichni. Proto mi stále hlava nebere, proč s tím nedokážou Hašek, Veselý ani Köstl nic udělat. Po střídáních se to celé vlastně ještě zhoršilo. Já si nemohu pomoct, ale ten výkon mužů na lavičce si stále představuju daleko lepší. I když třeba za strašidelných 15 minut Patrika Schicka asi úplně realizák nemůže.

No a co teď? Tu výhru máme hlavně díky šťastné penaltě a jedinému zákroku Kováře za 180 minut. Ale už tak nějak aspoň víme, že jsou tam body, na kterých se dá stavět. Ale brašule, bude to stačit, myslíš?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz