Hlavní obsah
Sport

Táborsko dominovalo v duelu proti rezervě Sigmy Olomouc a vítězí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Adamec / se svolením

V rámci 14. kola Chance Národní Ligy došlo k duelu domácího FC Silonu Táborsko a rezervy olomoucké Sigmy. Souboj dvou tabulkově vyrovnaných týmů nabídl dominantní hru domácích, která však vedla jen k jediné trefě.

Článek

Převaha domácích vyústila v úvodní branku

Oba celky se nachází v horní polovině tabulky a mají mezi sebou rozestup pouhých dvou bodů. Mohli jsme tak očekávat velmi zajímavý duel, jehož atraktivnost umocňuje i fakt, že na lavičce hostů se nachází ex-táborský kouč Miroslav Brožek. Favoritem však byli domácí, jelikož béčko Sigmy se letos na hřištích soupeřů dlouhodobě trápí a prohrálo hned pět ze šesti venkovních duelů.

To se projevilo i na herním obrazu první půle. Fotbalisté Táborska jednoznačně drželi iniciativu a převahu na míči. Trpělivě čekali na šanci a dočkali se ve 26. minutě, když po rohovém kopu balón mířil mezi tři tyče, ovšem obránci Olomouce jej stihli o tyčku vykopnout z brankové čáry. Radostnější však mohli být již o osm minut později, na centr zleva si naběhl Šplíchal, který nedal brankáři Macíkovi šanci a otevřel skóre zápasu.

Podobný obraz hry přetrvával až do konce první půle. Hosté z Olomouce nedokázali za celých pětačtyřicet minut vystřelit na bránu soupeře a v kabině měli tak hodně o čem přemýšlet. Ani domácí však již branku nijak neohrozili a první poločas tak skončil se skóre 1:0.

Nejtěsnější možný rozdíl ve skóre

V úvodu druhé půle byl obraz hry naprosto totožný s prvním poločasem. Táborsko bylo nastěhované na polovině soupeře a dirigovalo hru. K velké šanci se v 50. minutě dostal Hais, který však netrefil odkrytou branku. Hostující hradecký útočník tak dnes vyšel gólově naprázdno. Svojí honbu za zvýšením náskoku se pokusil trenér Kronďák zrychlit dvojitým střídáním, v 66. minutě na plac přišli Mach s Nečasem.

I přes to, že dominance pokračovala a domácí se mohli pyšnit se 70 % držením míče, tak další gól nechtěl přijít. Až v 81. minutě nadělala Macíkovi problémy jedovka Nešického, kterou musel nadvakrát likvidovat. S postupem času se očekával závěrečný tlak Olomouckých, avšak ten nepřicházel a domácí si v klidu drželi ten nejužší možný náskok.

Při pohledu na statistiky je jasné, kdo byl dnes na hřišti lepším týmem. Ovšem i přes značnou převahu nedokázali hráči Táborska překonat Macíka více než jednou a nad rezervou Olomouce tak vítězí 1:0. Posunují se tak na průběžnou pátou pozici v tabulce a předskakují svého dnešního soupeře.

FC Silon Táborsko 1:0 SK Sigma Olomouc (1:0)

Branky: 34. Šplíchal

Karty: ŽK 44. Kateřiňák (TAB), 90. J. Mach (TAB)

FC SILON Táborsko: Kerl – P. Novák (C), Koné, Barac (90. Foltyn), Plachý (82. Heppner) – Bláha, Varačka, Nešický, Šplíchal (66. Nečas), Kateřiňák – Hais (66. J. Mach).
Náhradníci: Pastornický – Nsunzu, Afolabi, Kopáček, O. Novotný.
Trenér: Radek Kronďák

SK Sigma Olomouc B: Macík – Slavíček, Cahel, Křišťál, Stryk (23. Proniuk) – Amasi, Huňa (78. F. Uriča), Jalovičor (90. Přichystal), Pospíšil (C), Bednár – Ikugar.
Náhradníci: Digaňa – Pávek, Michalík.
Trenér: Miloslav Brožek

Rozhodčí: Bohata – Novák, Cichra

Diváci: 624

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz