Hlavní obsah

Teplice potrestaly neproduktivitu Slovácka. Z Moravy si odváží všechny tři body

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: FK Teplice

V Uherském Hradišti se v rámci 12. kola Chance Ligy představily Teplice. Ze zápasu ovlivněném videorozhodčím vyšli domácí bez bodu. Produktivní Teplice si došly pro cenné vítězství.

Článek

Zahozená penalta i odvolaný gól potopily Slovácko

Do prvního poločasu vstoupili aktivněji domácí. Na skláře vyvíjeli tlak a plynula z toho první šance zápasu. Do té se dostal Kohút, který střelou zpoza vápna pouze orazítkoval břevno. O chvíli později na sebe upozornil Jihokorejec Kim. Po skvělém individuálním průniku prověřil z bezprostřední blízkosti brankáře Ludhu, který skvělým zákrokem vyrazil míč na rohový kop.

Slovácko nedokázalo využít stupňujícího se tlaku, a tak se krátce před poločasovou přestávkou ozvali hosté. Gning prošel obranou soupeře jako nůž máslem a umístěnou střelou k levé tyči otevřel skóre zápasu.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. Slovácko drželo míč na svých kopačkách, zatímco Teplice čekali na případné brejky. V 56. minutě byl opět v akci Kim. Ten byl ve vápně zfaulován protihráčem a po konzultaci s VAR ukázal sudí Zaoral na penaltový puntík. K míči se postavil Havlík, který ale zamířil nepřesně a jeho rána skončila vysoko nad břevnem.

V poslední desetiminutovce se dostali ke slovu opět skláři. Heča si úspěšně poradil se střelou Havelky, ale k dorážce se dostal Horský, který uklidil míč pod břevno. Po přezkoumání videorozhodčím kvůli případnému ofsajdu byl gól uznán a Teplice navýšili vedení na 2:0. Domácí se urputně snažili o snížení a dočkali se až v nastaveném čase. Havlíkův gól byl však kvůli předcházejícímu faulu Cicilii odvolán a Teplice si z Uherského Hradiště odvezli všechny tři body.

Hráč utkání podle 90 minut: Abdallah Gning

1.FC Slovácko 0:2 FK Teplice (0:1)

Branky: 42. Gning (Čerepkai), 82. Horský (Jukl)

Karty: ŽK 51. Azevedo (SLO), 71. Krmenčík (SLO), 85. Vaško (SLO), 90+5. Cicilia (SLO) – 13. Bílek (TEP), 53. Beránek (TEP), 90+6. Labík (TEP)

Neproměněná penalta: 59. Havlík (SLO), mimo

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 11:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:12.

1.FC Slovácko: Heča – Ndefe (54. Reinberk), Vaško, Břečka, Doski (68. Siňavskij) – Trávník (C), Havlík – Kohút (68. Blahút), Kim (76. Cicilia), Azevedo (54. Petržela) – Krmenčík.
Náhradníci: Fryšták – Kozák, Křišťan, P. Juroška, Kvasina, F. Souček.
Trenér: Roman West

FK Teplice: Ludha – Kričfaluši, L. Mareček (C), Mičević (36. L. Havel) – Švanda, Trubač (68. Labík), Jukl, Bílek (46. Beránek), Harušťák – Gning (78. Havelka), Čerepkai (68. Horský).
Náhradníci: Němeček – Urbanec.
Trenér: Zdenko Frťala

Rozhodčí: V. Zaoral – J. Paták, M. Malimánek (F. Kotala) | VAR: D. Černý | AVAR: P. Caletka

Diváci: 4073

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz