Hlavní obsah
Sport

Viktoria Plzeň porazila Heart of Midlothian gólem last minute, rozhodl vlastní gól

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Jindřich Jager

Viktoria Plzeň ve třetím předkole Evropské ligy vyřadila ukrajinský Kryvbas, následné play-off rozehrála na svém trávníku proti skotskému Heart of Midlothian.

Článek

Zápas začal opatrně, první náznak šance přišel v šesté minutě, když byl na moment osamocený Erik Jirka, rychlou ranou ovšem minul zařízení. Nedlouho poté dostala Viktorii k dispozici zajímavou standardní situaci, Lukáš Kalvach ovšem branku Gordona přestřelil. Následná akce už ovšem volala po gólu, Jan Kopic na pravé straně přenechal míč Lukáši Kalvachovi, který nadýchaným centrem oslovil na zadní tyči Milana Havla, toho ale Gordon vychytal. Uběhly pouhé dvě minuty a Viktoria měla další stoprocentní šanci. Lukáš Červ tentokrát táhl akci středem, poté se přes Jirku dostal míč do vápna, kde byl osamocený Pavel Šulc, jehož ránu zastavil na brankové čáře Grant.

Hosté se v zápase osmělovali pomalu, všechny náznaky v pohodě vyřešil brankář Marián Tvrdoň. A tak do třetice měli slibnou šanci Západočeši. Erik Jirka si tentokrát naběhl na levou stranu, kam inkasoval další skvělý pas od Lukáše Červa, jeho hezkou pobídku následně zasáhl hlavou Milan Havel, ovšem těsně minul pravou tyč. Až v samotném závěru prvního poločasu dvakrát zahrozili i Skotové. Nejprve se balon odrazil ideálně na hranu vápna, kde byl osamocený Shankland, jehož ostrou ránu dokázal Tvrdoň zachytit. Stejný hráč se o minutu později prokličkoval až do střely, bohužel pro něho trefil jen prostředek brány, kde byl plzeňský gólman připravený zasáhnout.

Zkraje druhého poločasu se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti Lukáš Kalvach, branku soupeře o malý kousek ovšem netrefil. Na druhé straně už několik fanoušků zvedalo ruce nad hlavu, Lukáš Červ se totiž krásně prokličkoval až do vápna, vše poté vzal na sebe Pavel Šulc, nicméně Gordon jeho pokus reflexně vykopl. Milan Havel pro změnu zase střílel z levé strany jen velmi slabě. Po hodině hry Miroslav Koubek poprvé vystřídal, na trávník se dostal James Bello, pro něhož to byla premiéra v plzeňském dresu. Vzápětí se po rohovém kopu dostal k hlavičce z malého vápna Šulc, avšak přestřelil.

V 73. minutě se Pavel Šulc dokázal na pravé straně probít k centru, na zadní tyči akrobaticky zakončoval Cadu, branku ale v těžké pozici přestřelil. Viktoria Plzeň měla nadále více ze hry, avšak vytoužené branky se nemohla dočkat. V závěru hlavní rozhodčí z Německa nastavil šest minut, v té čtvrté měl velkou příležitost na rozhodnutí Pavel Šulc, jenomže jeho lob těsně v brance neskončil. V posledních vteřinách zápasu se ovšem Západočeši přece jen dočkali vítězné trefy. Z pravé strany vykouzlil Cadu fantastický centr na zadní tyč, kde míč do vlastní sítě nešťastně uklidil Daniel Oyegoke. Viktoria Plzeň si veze do Edinburghu jednobrankový náskok, odveta je na programu příští čtvrtek.

FC Viktoria Plzeň – Heart of Midlothian FC 1:0

Branky: 90+6. Oyegoke (vla.). ŽK: 69. Jemelka (PLZ), 90+1. Kalvach (PLZ) – 22. Devlin (HEA), 36. Vargas (HEA), 90+8. Oyegoke (HEA). Diváci: 10506.

Držení míče: 52%:48%. Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:7.

FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic (74. Mosquera), Kalvach (C), Červ, Šulc, Havel (59. Cadu) – Jirka (59. Bello), Vašulín (74. Vydra).

Heart of Midlothian FC: Gordon – Kent, Kingsley, Rowles – Taylor (75. Oyyegoke), Vargas (89. Oda), Devlin, Boateng, Grant (75. Spittal), Penrice – Shankland (C) (80. Boyce).

Rozhodčí: Jablonski – Koslowski, Beitenger (všichni GER)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz