Hlavní obsah

Zbrojovka doma znovu nevyhrála a musí dál bojovat o druholigové přežití

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Patrik Palacký / 90 minut

Zbrojovka Brno, poslední tým tabulky, přivítal na svém stadionu rezervu Slavie Praha. Brno v posledním zápase podlehlo Žižkovu 4:2. Jejímu soupeři se nevedlo o moc lépe, když Slavia doma překvapivě nestačila na rezervu Ostravy v poměru 1:3.

Článek

Oba celky dělilo v tabulce pět bodů. Brno nevyhrálo posledních pět zápasů, Slavia poslední tři. Na stadionu Srbská se očekávalo, že se bude chtít Zbrojovka odlepit ode dna tabulky. Za sešívané od začátku naskočil i Lukáš Masopust, který se zotavuje po zranění.

V prvních pěti minutách utkání se nedělo na hřišti nic, co by stálo za zmínku. Hráči Slavie drželi balon okolo půlicí čáry a trpělivě kombinovali. Zbrojovka se nikam nehnala a spíše si hlídala hrozící průniky za obranu. Po deseti minutách se obrázek hry nezměnil. Sešívaní byli nadále na balonu, ale jejich kombinace se postupně přesouvala blíže k brance domácích. V patnácté minutě málem udeřila Zbrojovka, když se po skrumáži ve vápně Slavie dostal ke střele Štěpánek. Jeho střela ale mířila doprostřed brány. Kolář byl připraven. Na druhé straně to zkoušel Karel Belžík, ale střílený centr adresáta nenašel. Brnu varování nestačilo a po individuálním průniku se blýskl Lukáš Masopust. Chybělo pouze jediné. Skórovat. Jeho rána mířila vysoko nad. Ve 20. minutě potřeboval ošetřit Roman Potočný z Brna, který v hlavičkovém souboji utrpěl tržnou ránu na hlavě.

Ve 23. minutě Štěpán Beran dostal Slavii do vedení, když domácí brankář Mucha neudržel centr. Vyrazil ho jen před sebe a právě Beran neměl problém uklidit míč k tyči.

Uplynuly tři minuty a Slavia mohla jít už do dvoubrankového trháku. Po pěkné akci se dostal do zakončení Rama, ale Mucha byl tentokrát připraven.

Po třetině zápasu byli hosté jasně lepší a vedení o gól bylo spíše štěstím domácích. Další střelu vyslal Beran, Mucha ale neměl problém ji pokrýt.

Ve 38. minutě se stala ojedinělá věc, která znamenala vyrovnání. Zbrojovka vystřelila. Konkrétně Denis Granečný vyslal tvrdou střelu z uctivé vzdálenosti a Kolář míč vyrazil jen před sebe. Dorážka pro Lucase Kubra do prázdné brány už nebyla problém. Vyrovnáno!

Tobiáš Boledovič mohl za pár minut odpovědět. Nikým nehlídaný se zjevil ve vápně Brna, ale jeho umístěná střela minula levou tyč. Ve dvouminutovém nastavení se nic nestalo ani na jedné straně, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

První poločas do 20. minuty nenabídl kdovíjakou podívanou. Slavia držela balon a Zbrojovka pouze přihlížela. Proto šli hosté zaslouženě do vedení. Patnáct minut před koncem poločasu se však dění na hřišti začínalo vyrovnávat. Nutno ale říci, že vyrovnání bylo dílem Štěstěny domácích, když Kolář neudržel střelu z velké vzdálenosti a především ji vyrazil přesně do míst, kde stál skórující Kubr.

Do druhého poločasu nastoupily oba celky beze změn. Ve 49. minutě si po dalekonosném autu sklepl Pernica ve skrumáži balon na malém vápně, ale ke střele se již nikdo nedostal. V 53. minutě utekl Granečný a skvěle nacentroval, obránci Slavie však znovu vše pokryli. V 56. minutě rozehrál po faulu domácích Lukáš Masopust. Jeho centr se snesl na malé vápno, ale hlavní rozhodčí si v hloučku hráčů našel útočný faul. Poté přišla taková hluchá pasáž zápasu, kdy si ani jeden celek nevytvářel ani náznaky příležitostí. V 70. minutě byl vystřídán nejlepší hráč Slavie Štěpán Beran, kterého nahradil Samuel Pikolon. V 74. minutě domácí podnikli výpad po pravé straně. Granečný si vyměnil míč s Jakubem Janetzkým, jehož střílený centr mířil do země nikoho. Na druhé straně zakončoval Toula, ale jeho střelu Kolář pokryl. Po zbytek zápasu si už žádný z týmů nevytvořil žádnou větší šanci, a tak utkání skončilo remízou.

Brno hlavně v prvním poločase potvrdilo, proč je u dna tabulky. Se štěstím vyrovnalo, a i když se hra domácích postupně soupeři vyrovnala, nedokázala Zbrojovka znovu vyhrát. Vzhledem k průběhu utkání je bod pro obě mužstva spravedlivý, ale pro Zbrojovku to je v její situaci málo. Dál bude bojovat o druholigové přežití.

Hráčem utkání vyhlašuji hostujícího Štěpána Berana, který hlavně v prvním poločase provětrával rychlými výpady obranu Zbrojovky a nakonec i otevřel skóre zápasu.

Branky: 38. Kubr – 23. Beran

Karty: 56. Štěpánek (BNO), 85. Smejkal (BNO) – 66. D. Toula (SLB), 90+2. Pikolon (SLB)

FC Zbrojovka Brno: Mucha – Granečný, Štěpánek, Luděk Pernica (C), Hamza – Smejkal, Texl (78. D. Polášek), Janetzký, Kubr (89. Mičuda) – Kronus (82. Mateković), Potočný.
Náhradníci: Kostelný – Polák, Toman, Švancara, Večeřa.
Trenér: Jaroslav Hynek

SK Slavia Praha B: O. Kolář – Piták, Konečný, Hunal (C), Boledovič – Masopust (79. Jelínek), Bužek, Beran (69. Pikolon) – D. Toula, Rama (69. Perišić), Belžík (79. Švec).
Náhradníci: Sirotník – Žitný, Sy, Behenský, Slončík, Mikulanda, Milan Škoda.
Trenér: David Střihavka

Rozhodčí: Machálek – Caletka, Bureš

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz