Hlavní obsah
Knihy a literatura

Proč muži opouštějí ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Kdysi jsem četla knihu pro ženy velmi poučnou. Pojednává o důvodech, proč muži opouštějí ženy.

Článek

Zajímavé příběhy ze života mužů poodkryly souvislosti, co mohou ženám pomoci překonat chvíle, kdy si se svým vyvoleným neví rady. Pro ilustraci uvádím pár problémů, které mohou nastat v milostných vztazích. Bohužel je obvykle ženy nechápou anebo pochopí až příliš pozdě…

Existují muži, kteří mají strach z odpovědnosti. Navazují sice milostné vztahy, ale jakmile se začíná vztah rozvíjet, začnou se obávat, aby je žena příliš neovládla a raději odchází. Pokud partnerka takového muže včas prohlédne, může se pokusit jeho nedůvěru zlomit, avšak vyžaduje to hodně trpělivosti a odříkání. Taková láska je pěkně hořká pilulka.

Jiní muži se zase dokážou silně zamilovat do své představy a tuto fantazii celý život hledají. Dokonce si vytváří další fantazie a nedokážou se jich vzdát. Pokud milujete takového muže, pak nezbyde, než si jeho fantazie užívat s ním nebo raději vzít rovnou nohy na ramena.

Muži často sní o dokonalosti a hledají dokonalou partnerku, která jim splní přání dříve, než je vysloví. Aby to nebylo tak jednoduché, každý má jinou potřebu dokonalosti. Tato touha muže neopouští ani když žije se svou stálou partnerkou, nutí ho ohlížet se kolem sebe a hledat dál. Co s takovým handicapem? Žena se může sice snažit přiblížit dokonalosti, ale nejlepší je přijmout fakt, že se stejně dokonalé partnerce nikdy nevyrovná a zůstat sama sebou. Třeba partner časem zjistí, že je právě ona dokonalá, akorát si toho nikdy nevšiml.

Jsou i muži, kteří dokážou být věrní. Špatná zpráva je ta, že jsou věrní svým bývalým láskám. Nosí v sobě jejich duchy a nedokážou je ze srdce a mysli vypudit. To se samozřejmě přenáší do jejich současného vztahu, který tím trpí. Zkusit se má všechno, možná se správné ženě podaří  duchy ovládnout, pokud ne, existuje jiná možnost, že se stane jeho dalším duchem.

Nemá smysl truchlit. Sice se to v knize neuvádí, ale jsou i vyrovnaní muži. S těmi je fakt spousta legrace, dokážou svou partnerku pevně obejmout a otevřít svoje nitro. Takovým však velkoryse přehlížejte občasné případné otočení za jinou sukní, samozřejmě myslím pouze na ulici a z bezpečné vzdálenosti, potřebuje ho totiž pro inspiraci. Nemůžete na tom nikdy prodělat.

PS: Citlivějším povahám čtení knihy nelze doporučit. Bohužel neobsahuje pozitivní příklady, budí tedy zdání, že ženy nikdy nepotkají svého „dokonalého“ a to může mít fatální následky.

Zdroj: Proč muži opouštějí ženy od PhDr. Brenda Shoshanna

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám