Hlavní obsah
Knihy a literatura

Dušičkový čas a trochu „stracho“ čtení… III. Noční běsík

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Noční běsík.

Článek

Všude ticho, klid… Jen dýchá lednička. Tu proběhne myš a pavouk sítě souká. Na zdech se stíny překrývají a v průvanu je cítit chvění netušených rozměrů.

V tvém pokojíku hodiny tikají a bodové světýlko potají, schovává v sobě obavy, že temné duše povstaly a plížíc se blíží.

Noc proniká ti pod kůži a zavřená víčka se bojí těch duhových záblesků, co v tvé mysli jsou a mění se do tvarů. Do tvarů pařátků a chapadel a když je tvůj sen dopaden… Děj se zauzlíkuje.

Temný běsík povstane, přisedne k uchu a praví: „Přeji ti hodně snů co nekončí, když noc se rozloučí. Pod postel nakoukni a skříň prohlédni. Víš, přijdu zas! Ať zván či nikoli, jsem s tebou rád. Večer je můj kamarád a ty jen rozptýlení. Do ranních mlh a do svítání tvou mysl zabavím. Zíváš a do tmy hledíš. Pod peřinou se neschováš. Chystám se, vykoukni. BAF!“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz