Hlavní obsah
Lidé a společnost

Had u intimních partií, oltář z kostí a vášeň k rybaření. Podivínka Ema Destinnová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons

Ema Destinnová byla zvláštní osobou již od svého dětství. Měla zálibu v okultismu a jiné zajímavé libůstky.

Článek

Ema Destinnová se proslavila jako operní pěvkyně po celém světě. Vlastním jménem Emilie Pavlína Věnceslava Kittlová, se narodila 26. února 1878 v Praze. Byla všestranně vzdělaná žena a její záliby se vymykaly normám. Svůj první koncert měla již v 8 letech. Jako dítě byla ale nezvladatelná.

Několik let pobývala na zámečku v jižních Čechách, patřila mezi velmi bohaté a nadané ženy. Talent ke zpěvu získala zřejmě po své matce, která byla rovněž operní pěvkyně.

Ema Destinnová měla talent také na malování, psaní, hru na housle. Zajímala se o ezoteriku, spiritualismus a velkou zálibu měla k okultním vědám.

Pěvecký talent Emy Destinnové nebyl v její rodné zemi uznán. Nepochodila ani v Národním divadle. A na základě odmítnutí ve své vlasti se vydala do Berlína. A odtud se proslavila do celého světa.

I když nepůsobila zrovna jako křehká a krásná žena, mužů měla ve svém životě dost. Její podmínkou ke sňatku bylo to, aby to byl Čech. Nakonec se provdala za leteckého mechanika, který byl skutečně Čech. Emu ale bohužel nemiloval a lásku jen předstíral. Ukázalo se, že přítomnost Emy se mu spíše příčila.

Tato zpěvačka byla majitelkou největší knihovny o okultismu ve střední Evropě. Na svém zámečku často vyvolávala duchy. Její ložnici zdobily zvláštnosti jako rakev s nitky červíků, oltář z lebek a s kostlivcem také údajně spávala v posteli. Vykládala karty. Díky svým zvláštním zálibám ke spiritismu měla pěvkyně zhubnout 15 kg.

Tématům mezi nebem a zemí se uchýlila po několika nešťastných nevydařených láskách. Její až příliš vroucí city nevydrželi 4 muži. Ona to velmi těžce nesla. Jako jedna z prvních známých osobností si nechala udělat tetování. Na její noze měl byl vytetován had, hlava hroznýše, která se blíží k jejím intimním partiím. Její oblíbená barva byla smutná černá.

Ema Destinnová také milovala rybolov, který jí nebyl povolen. O povolení se soudila dlouhých 12 let, ale neuspěla a i toto jí lámalo srdce.

Tato zvláštní, avšak nadaná žena, zemřela v pouhých 50 letech, kdy v Čechách podstoupila operaci očí. Dnes tuto dámu všichni vidíme na dvoutisícové bankovce. Jejím přáním bylo spočinout na jejím milovaném zámečku. Byla ale uložena na vyšehradském Slavíně, kde ji vyprovodily davy lidí.

Foto: Pinterest

Pohlednice s podpisy Emy Destinnové

Zdroj: FDB.cz, Wikipedie, Časjenprome.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz