Hlavní obsah
Lidé a společnost

Legenda Freddie Mercury. Před smrtí odmítl setkání se svými rodiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr

Světoznámá legenda, zpěvák kapely Queen, Freddie Mercury. Jeho „Show must go on“ znají snad všichni. Navždy se zapsal do hudebního světa . Jaké byly jeho poslední dny? Kde je jeho hrob?

Článek

Freddie Mercury, rodným jménem Farrokh Bulsara, byl britský zpěvák a skladatel, člen rockové skupiny Queen. Narodil se na Zanzibaru. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších zpěváků v historii.

Jeho hlas měl rozsah přes tři oktávy a dodnes je obdivován.

Ačkoli byl Freddie Mercury velký showman, do svého soukromí jen tak někoho nepustil. Jeho dům byl za vysokými zdmi. Jeho láska k Japonsku se odrážela i na jeho zahradě, kterou si vlastnoručně vybudoval. Japonský styl s jezírky zpěváka naplňoval. Dům Garden lodge koupil Mercury v roce 1985. V domě žil až do svého posledního výdechu.

Garden lodge byl dlouho poutním místem. Dnes je již střežen kamerovým systémem a psát na zdi kolem domu vzkazy a vyznání je považováno za trestné.

Lídr kapely Queen odešel tiše a pokorně. Hlavně si přál odejít co nejrychleji. O jeho posledních dnech píše Lesley-Ann Jonesová v knize „Bohémská rapsodie jednoho života“. Nepřál si mít kolem sebe lidi, kteří si kvůli tomu hystericky trhají vlasy, chtěl aby se všichni vrátili zpět k běžnému životu.

Freddie Mercury svou orientaci homosexuála před světem dlouho tajil. Stal se obětí nemoci AIDS, ale ze své smrti neměl strach. Nechtěl, aby ho kdokoli litoval . Se svými rodiči už se nesetkal, protože jeho stav byl děsivý a on odmítal, aby si ho pamatovali takhle.

Freddie už byl ke konci nemohoucí. Jeho milovaný kocour byl s ním do posledních chvil a Freddie si ho ještě stačil naposledy pohladit, což bylo jeho přáním, jak řekl jeho přítel Dave Clark.

Freddie Mercury zemřel smířený na podzim roku 1991. Jeho náboženský původ nedovoloval mít hrob. Freddie Mercury byl zpopelněn a uložen na neznámém místě. Kde jsou jeho pozůstatky ví pouze jeho přítelkyně Merry, které také odkázal svůj dům.

Cedulka se jménem Farrokh Bulsara však byla spatřena na hřbitově v londýně, na rozptylové loučce. Na ceduli byla pod nápisem iniciál M. Po odhalení ale byla cedule ihned odstraněna.

Foto: Pinterest

Cedule na hřbitově v Londýně

„Určitě bych nechtěl běhat 50-letý po stejdži. Vždyť by to bylo směšné! A neplačte! Jděte dál svým životem, od toho přece na světě jste,“ loučil se talent plný hudby Freddie Mercury.

Zdroj: Pinterest, Instagram, Supersvet.sk, Wikipedie, Books.google.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz