Hlavní obsah

Olympiáda nastavuje zrcadlo. Hodí se, aby ženy boxovaly? A je to žena, když vypadá jako muž?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Bojové sporty. Kdysi patřily jen mužskému pohlaví. Dnes se už mlátí i ženy, a nic něžného na tom teda není. A dohady, zda je žena s mužským vzhledem ještě vůbec žena spustily lavinu názorů.

Článek

Internetem se opět šíří diskuze, proč vlastně ženy bojují, bijí se mezi sebou. Jak se vůbec něco takového může ženě líbit? A je to vůbec ještě žena? Nemá v sobě nějaké mužské hormony navíc?

A pokud ano, neměla by teda bojovat s muži?

A co přeoperovaná žena na muže? Je to tedy muž, nebo když si prošla ženskou pubertou, je to zkrátka pořád žena?

A pak, když jde bojovat s mužem a bohužel prohraje, začne kázat, že je snad narozena jako žena! Takže to vlastně není fér! Najednou už zase není ten pravý muž.

Upřímně, z toho všeho kdo dnes jsme a nejsme, se mi motá hlava.

Nerozumím už vůbec ničemu.

Tohle téma se řeší neustále dokola. A současná olympiáda opět nastavuje zrcadlo a ukazuje, co máme všichni vidět.

Jak jednoduché bylo, když muž byl muž a žena ženou.

Dnes je na denním pořádku, že vlastně někdo ani neví kdo je. Příroda se zmýlila? Narodila ses jako žena, ale přitom se jdeš přeoperovat na muže. Příroda se tedy asi dokáže i zmýlit. Nebo kde je ta chyba? Prtože tady je skutečně něco špatně.

Rozhoduje o tom, kdo jsi, zda tě přitahuje opačné pohlaví nebo ne? Nebo o tom rozhoduje čistě tvoje hlava? Není pod tím nic sexuálního? Nebo ti zkrátka ženský svět v ničem nic neříká?

Máš více mužských hormonů než těch ženských?

Nedokážu si představit, co člověka vede k poznání, že se narodil „špatně“. Co je tím spouštěčem? A vůbec těmto lidem nezávidím. Necítit se ve svém těle jako doma musí být opravdu náročné na psychiku. A co teprve pohled společnosti na tuto skupinu.

Dnes už vidíme běžně, že muži jsou zženštilí a ženy s mužskými podtóny. Ale jsou s tím smířeni a nestydí se za to. Najdou si partnera, kterému to nevadí.

Změna pohlaví už je ale zásahem do komplet celé osobnosti. A v případě olympiády a různých zápasů opět vyvolává spekulace. Jsou to tedy muži nebo ženy? A s kým teda mají správně bojovat? A kdo o tom rozhoduje? A je to rozhodnutí vlastně správné?

Osobně mi žena, která má potřebu mlátit se v ringu, nepřipadá ani trochu ženská. Pod pojmem žena si představuju něžnou bytost. Na boxu nic něžného není.

A když se proti sobě postaví dvě ženy, z nichž jedna je už od pohledu spíše muž (ale skutečně jen od pohledu, není přeoperovaná), a vyhraje, co dělá ta druhá? Udělá gesto, kterým říká, že ona je skutečná žena! Ona má chromozomy XX!

Tak proč se teda chová jako chlap a má potřebu bojovat v ringu? Když prohraje, je z ní najednou přece slabá žena. Ta s více mužskýma hormonama asi žena není. Otázkou je, proč s ní teda vůbec poražená Bulharka šla bojovat.

Boxerka z Tchaj-wanu byla v kategorii žen, protože zkrátka ženou je. Narodila se tak a je jí stále. Kdyby byla kvůli jiným hormonům a vzhledu dána do kategorie mužů, to už by bylo podle prohrávající boxerky v pořádku?

Její gesto mi nepřijde profesionální. Chce si hrát na chlapa, tak se musí naučit i prohrávat.

Tím se nezastávám boxerky z Tchaj-wanu. Nelíbí se mi vůbec, když si ženy hrají na muže. To už můžou muži háčkovat a podobně.

Společnost je v názoru na tento zápas opět rozdělena. Každý boj má být Fair play. Ale co je správné, to vlastně nevíme nikdo.

Zdroj: Sport.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz