Hlavní obsah

Petr Kramný odsouzen na základě spekulací nikoli faktu. Je to v pořádku?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels.com

Kauza známá již 11 let dosud hýbe Českem. Ať byl Petr Kramný vinen, či ne, faktem je, že byl odsouzen bez jasných důkazů a na základě spekulací.

Článek

Předně v porovnání s neméně známým údajným vrahem Kajínkem je poněkud nelogické, že ten dostal za „údajnou“ vraždu sazbu doživotí, proti tomu Petr Kramný za vraždu manželky a dcery sazbu 28 let.

U obou případů důkazy nemluvily jasně a oba byli i přesto odsouzeni.

V případě Petra Kramného se hojně diskutovalo o jeho podivném a podezřelém chování. Nijak zvlášť netruchlil, svou zesnulou ženu očerňoval. Zdrcený muž z něj určitě nebyl. To ho ale nemůže usvědčit z vraždy a udělat z něj vraha malé dcerky a ženy.

Spousta spekulací, nepřímé důkazy, justiční omyly se děly a dějí. Petr Kramný byl v podstatě odsouzen po dohodě žalobců a soudců.

Celý případ je plný otazníků. Celé vyšetřování nevedlo k jasnému prokázání toho, jak to vlastně tehdy bylo.

Zkušenost lidí pobývajícími často v Egyptě hovoří o tom, že vůči neuctivému chování turistů neváhají být místní velmi agresivní. Petr Kramný se údajně choval vůči personálu nevhodně až pohrdavě. V době této kauzy došlo k dalším zvláštním podobným úmrtím, kde zemřela Britka a Němka.

Vyšetřování bylo zmatečné a znalcům protistrany bylo vyhrožováno. I oni sami byli souzeni. Názor, že soudní proces měl být pro zmatečnost okamžitě zrušen, souzní i se mnou.

Variant je tolik a žádný přesvědčivý důkaz, kde by se dalo jednoznačně říci - Bylo to takhle a Petr Kramný je jednoznačně vinen.

Tento článek není rozhodně na obhajobu jeho osoby. Je spíše zamyšlením na celým podivným procesem. Vraždu je nutné prokázat jasnými důkazy, nikoli jen spekulacemi.

Odsouzeného máme a to zda je či není vinen zřejmě není podstatné. Zvláštní chování Petra Kramného tomu jen nahrálo. Když měl truchlit, netruchlil. Když se měl podle našeho národa chovat tak a onak, nebylo tomu tak. Zkrátka si díky svému chování vysloužil nálepku jasného vraha.

Možná jednal v šoku, kdo ví. Každopádně není dáno, že truchlit se musí vždy tak atak.

Pokud se zamyslíme nad celým případem, nabízí se celou dobu více variant:

1. Kramný vraždil ze žárlivosti, o své ženě nemluví ani po její smrti příliš uctivě. Krátce po smrti se prý zajímá o vyplacení pojistky za úmrtí. Proč by ale zabíjel svou nevinou dcerku?

2. Podivná úmrtí v Egyptě nejsou ničím zvláštním. Navíc v té době zemřely podobným způsobem další osoby. Otravy bývají běžné. Egypt navíc označil Kramného za nevinného.

3. Pro odchod z tohoto světa se rozhodla sama již zesnulá Monika Kramná, která se rozhodla vzít s sebou i jejich malou dcerku. Údajně to měla být pomsta za to, že měl Petr Kramný milenku. Monika Kramná ale měla spoustu naplánovaných aktivit. Těšila se na novou práci.

4. Zásah proudem byl jedním z důkazů. Srdce, které mělo být důkazem, záhadně zmizelo. Navíc zabití proudem 2× po sobě žádný znalec u soudu neprokázal. Žalovaný je tak odsouzen na základě domněnek a nezvyklého chování.

Ať už je Kramný vinen či nikoli, ani Justice není neomylná. Kramný sice nemá důkaz, že to neudělal, ale ani nejvyšší odborníci nenašli důkaz o tom, že vraždil. To, jak velmi nesympaticky působí a jak se tváří, mu k tomu dost pomohlo. Faktem je, že byl okamžitě odsouzen médii a nám všem takto naservírován.

Bohužel po záhadné smrti se teprve potom začalo řešit jejich ne příliš šťastné manželství a i toto nahrálo rozsudku.

Jiří Kajínek má Petra Kramného za nevinného. A proč by vlastně tak vychytralý Petr Kramný riskoval, že bude uznán vinným právě v Egyptě? Kde jsou děsivé věznice?

A pokud není jednoznačný důkaz a jasný shodný názor všech soudců a znalců, i pro mě je Petr Kramný již 11 let odsouzen neprávem především Justicí a médii, nikoli fakty.

zdroj: Youtube, Blesk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz