Hlavní obsah
Lidé a společnost

Potomci nacistů. Někteří do smrti hájili zrůdnosti svých rodičů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikipedie/volné dílo

Jak se staví či stavěli k činům svých nacistických rodičů jejich potomci? Někteří byli stejně necitliví a nic špatného na konání svých rodičů neviděli.

Článek

Hermann Wilhelm Göring - zakladatel gestapa

Jeho jediná dcera Edda žila do svých 8 let luxusním životem. Měla vlastní kino, bazén a tělocvičnu. Po vpadnutí ruských vojsk byla s matkou zatčena a předána do péče obyčejných sedláků. S matkou potom sdílela byt v Mnichově. Vystudovala práva. Na svém otci nikdy nic špatného neviděla. Měla ho ráda a on ji. Po jeho smrti žádala o vrácení majetku, který po něm zůstal, ale byl zabaven. Soud žádost zamítl. Edda je pochována v neoznačeném hrobě v Mnichově.

Martin Bormann - vedoucí kanceláře Adolfa Hitlera

Jeho nejmladší syn Martin Adolf Bormann se od 15 let ukrýval. Otec byl nezvěstný, matka zemřela. I on žil nakonec u sedláků pod falešným jménem. Věděl velmi dobře, kdo otec byl a ke své rodině se už hlásit nechtěl. Studoval teologii a byl vysvěcen na kněze. Později byl učitelem náboženství. Děti neměl.

Josef Mengele - nacistický lékař známý pokusy na lidech

Foto: Wikipedie/volné dílo

Jeho syn Rolf Mengele vyrůstal obklopen láskou babičky a dědečka. Do jeho 15 let mu bylo tvrzeno, že jeho otec nežije. Poté se dozvídá, že jeho otcem je zrůdný doktor Mengele. I přes snahu otce navázat se synem kontakt, Rolf otce neuznal pro jeho zrůdné činy. I když věděl, kde se jeho otec skrývá, nikdy nic nevyzradil. Přesto se ale vzdal příjmení Mengele a přijal příjmení své manželky. Dnes je advokátem.

Rudolf Hess - nacistický politik a nástupce Adolfa Hitlera

Jeho syn Wolf Hess svému otci zasvětil celý svůj život. Podle něj byl jeho otec neviňátko a vytvořil výbor pro jeho osvobození. Petici podepsalo tehdy více než 350.000 lidí. O svém otci také napsal knihu. Wolf Hess nežil pro sebe, ale pro svého otce až do jeho smrti.

Heinrich Luitpold Himmler - říšský vůdce SS, organizátor holokaustu

Foto: Wikipedie/volné dílo

Smrt Heinricha Himmlera

Jeho dcera Gudrun Himmler měla s otcem velmi úzký vztah. Účastnila se jeho návštěv v koncentračním táboře. Když její otec spáchal sebevraždu, bylo jí 15 let. Nacistické teologie se nikdy nezřekla. Svého otce hájila a snažila se jeho jméno očistit. Podle ní totiž její otec vykonával skvělou práci. Později byla členkou organizace TICHÁ POMOC, kde pomáhala bývalým nacistům. Jako zlá a zatrpklá umírá sama.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz