Hlavní obsah
Lidé a společnost

Sebevražda šikanovaného chlapce nadzvedla i Evu Burešovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia/ CC BY-SA 4.0

Případ, který se stal před půl rokem, začíná opět gradovat. Škola šikanu odmítá a žaluje otce, jehož syn spáchal sebevraždu. A to i přes důkazy šikany ve škole. Eva Burešová je případem znechucená.

Článek

Případ, který otřásl celým internetem, není u konce. Roman, žák deváté třídy, spáchal sebevraždu s největší pravděpodobností z důvodu neustálé šikany.

Ačkoli otec hocha školu několikrát urgoval a informoval o tom, co se ve škole děje, škola zaujala přístup naprosto nepochopitelný. V podstatě nic neřešila a vše zametala pod koberec.

Po sebevraždě Romana, který skočil ze střechy školy za povzbuzování svých spolužáků, shledali pochybení školy také zástupci slovenského Úřadu dětského komisaře, kteří školu navštívili čtyři dny po Romanově sebevraždě.

Otec se dodnes domáhá nějaké spravedlnosti. Nechce, aby vše zůstalo jen tak bez trestu. Školu napadá v médiích, stále kontaktuje úřady. Škola se rozhodla otce Romana žalovat za pošpinění jména školy.

Video, které otec poskytl, jasně ukazuje na šikanu a krutost Romanových spolužáků.

Celý případ otřásl také herečkou Evou Burešovou, která si šikanu sama zažila.

Nepoškodila si tato škola jméno náhodou sama, když něco tak tragického dopustila? Když volání o pomoc neřešila?
Eva Burešová

Herečka je známa svými vlastními názory, které se nebojí dát na odiv. Vzhledem k tomu, že si sama šikanu prožila, se u tohoto případu není co divit její reakci.

Škola by zřejmě místo řešení svého jména měla skutečně řešit, co se u nich na škole děje. Žalovat otce, kterému se na půdě školy zabil syn, je naprosto nepochopitelné.

O dobrém jménu školy se tady můžeme bavit jen stěží. Panují názory, že ředitel školy měl okamžitě odstoupit.

Chraňte si své city prosím. A bojujte za práva těch, co se sami bránit nedokážou.
Eva Burešová

S neřešenou šikanou máme zkušenost i my. My ale nečekáme, až se něco stane a syna jsme okamžitě přeřadili na jinou školu, kde je šťastný. Představa, jak tragické následky může šikana mít, je nejsilnějším hnacím motorem k tomu vše okamžitě řešit. Článek o naší zkušenosti zde.

Zarážející je i to, že škola zrušila pietní místo Romana. To jediné a poslední, co pro něj mohla udělat. Jak se teď cítí jeho spolužáci, kteří již nikdy nevezmou zpět následky svého napadání , to si neumím představit. Smutné je, že krytí či neřešení šikany ze strany školy je čím dál častější.

V tomto nemorálním hnusu dnes bohužel žijeme.

Zdroj: Instagram, Čas.sk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz