Hlavní obsah
Názory a úvahy

Černobílé myšlení je silně v módě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Česká společnost je rozdělena na dvě půlky, sluníčkáře a dezoláty.

Článek

Být v politice objektivní? … To je dávno out! Objektivita nikoho nezajímá! Teda pokud zrovna není nakloněná tý naší půlce.

Měřit každému stejným metrem? … Zbláznili jste se?

Soudit politika podle jeho činů, a ne podle toho, v jaké je straně? … Jste normální?

------------------------------------

Černobílé myšlení se v české společnosti rozbujelo do nevídané míry. Buď za to může Babiš, nebo jeho urputní a zavilí nepřátelé, těžko říct. Anebo je prostě taková doba. Černobílé myšlení je v módě. Už ho mají prakticky všichni, už se jim dostalo do DNA.

Pokud náhodou patříte mezi ty, co ho ještě plně neovládají, tady je malý návod.

Pokud politik z „druhé půlky“ napíše cokoliv na sociální sítě, bez ohledu na obsah, je třeba ho napadnout. Ještě lépe zesměšnit, počastovat urážkami, nejlépe na vzhled. Napsat, že je tlustý, anebo že má vykulené oči, nebo je smažka, krysa apod. O ženě z druhé půlky je třeba říct, že je mastná, tlustá, nebo je to jalovice. A hlavně úplně blbá.

Estébák není bývalý člen tajné policie. Ti absolutně nikomu nevadí a nikdo je nenapadá. Estébák je člověk, který byl přinucen ke spolupráci. To je ten správný vyvrhel!

Pokud se někde na internetu či v novinách objeví zpráva, která je tak nesmyslná, že zní jako věta typu „Země je placatá“, nicméně je v neprospěch tý druhý půlky, zásadně ji nevyvracíme, ale donekonečna opakujeme jako nevyvratitelnou pravdu.

Pokud napíšeme politický status na sociální sítě, a objeví se naši oponenti, všechny je zablokujeme. Nebudeme tolerovat názory z druhé půlky, i kdyby ten člověk diskutoval slušně.

Pokud někdo nesouhlasí s našim názorem na válku na Ukrajině, je buď prorusský dezolát (s dvěma s), případě Banderovec a ukronácek.

Je samozřejmé ohlásit svou emigraci pro případ, že v příštích volbách vyhraje ta nesprávná strana. Ještě je lepší propadnout paranoie, a představovat si, jak tady bude vládnout zločin, nevinní lidé se budou zavírat do vězení či do ústavů, anebo se naše ekonomika navždy zhroutí.

No, snad jednou přijde čas, kdy se naše společnost dostane na vyšší úroveň, lidé se začnou chovat lépe, a budou méně fanatičtí. Protože momentálně je to velký špatný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz