Hlavní obsah
Právo a státní správa

Podvodné reklamy na internetu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Investice do Agrofertu je jedna z nabídek podvodných reklam.

Proč česká justice nepotrestá Facebook, Google nebo YouTube? Co konkrétně dělá policie?

Článek

Když člověk páchá zločin, obvykle ho stíhá policie a dostane se k soudu. Tady se už roky dějí na internetu kriminální zločiny, a potrestán není nikdo. Například Facebook intenzivně vysílá podvodné reklamy (anebo ještě donedávna vysílal) a je neustále upozorňován na to, že se jedná o podvod, (já sama jsem mnohokrát upozorňovala, a podle diskusí na internetu to dělá spousta lidí opakovaně). To samé na YouTube.

Vždy, když jsem upozornila na podvodnou reklamu, mi bylo sděleno, že je reklama v pořádku. Jenomže ta podvodná reklama není jen reklamou na vysavač, který nevysává, ale na podvodníky, kteří vás okradou o statisíce korun! Jedná se o trestnou činnost! Nedávno byl na internetu článek o tom, jak paní na Googlu klikla na odkaz české banky, který byl falešný a podvodník ji vyluxoval účet. Proboha a proč česká policie nic nedělá? Jak je možné, že je u nás umožněno vysílat podvodné reklamy, nechávat podvodníkům vysávat účty lidí, kteří podvodníkům naletí, a reklamy běží normálně dál? Co na to ministerstvo vnitra? Bohužel, vina se nakonec háže na ubohé podvedené lidi, přitom ty podvody jsou tak sofistikované, že je snadné naletět. Vždy se najdou lidé, kteří nemají o podvodech dostatek informací.

Necháme podvodníky, ať se snaží dál, a budeme upozorňovat lidi, ať nenaletí. To je motto dnešní policie. To ale fakt nestačí. To má stejný význam, jako kdybychom nechali vraha na svobodě a radili lidem, ať nechodí v noci v parku, a nosí u sebe pepřový sprej. Co takhle zaútočit přímo na ty, co nám ty podvodné reklamy servírují?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz