Hlavní obsah
Názory a úvahy

Problémem Bidena jsou jeho mentální schopnosti, nikoliv primárně jeho věk

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Rozmohl se nám tady ageismus.

Článek

Intenzivně sleduji dění v USA kolem pana prezidenta Bidena. A opravdu to není nic těžkého, spousta internetových kanálů a televizních stanic se problému kolem amerického prezidenta věnuje. To, jak se pan Biden projevil při poslední prezidentské debatě, plus nesčetně mnoho videí jeho kolapsů u různých veřejných vystoupení, jasně dokazuje, že jeho mentální schopnosti absolutně nejsou dostatečné k tomu, aby zastupoval vysokou veřejnou funkci.

Co mě ale nepříjemně zaráží, je to, že všichni řeší jeho věk. Poznámky typu, že v jeho věku by člověk takovou funkci neměl zastávat, jsou všudypřítomné. Vnímám to jako hodně nefér. Znám lidi nad osmdesát i devadesát let, kteří jsou v mozku naprosto vitální a pálí jim to. Existuje skupina starých lidí, kteří jsou i ve vysokém věku výkonní workoholici a působí zcela normálně. A najednou se všichni házejí do jednoho pytle…protože Biden.

Určité procento lidí nad osmdesát let je dementních, ale zdaleka ne všichni. A současně můžou demencí onemocnět i lidi mnohem mladší. Pokud by prezident USA onemocněl v padesáti, asi by nikdo neříkal, že by se padesátníci neměli ucházet o tento post.

Každý člověk by se měl posuzovat individuálně. Nemám nic proti tomu, když se u daného jedince posoudí, jak na tom je fyzicky i duševně. Je třeba brát do úvahy nemoci, vitalitu, výdrž, paměť, reakce.

Ale určitě bude lepší, když bude prezidentem moudrý osmdesátník než třeba šedesátiletý psychopat. Vysoký věk by neměl být automatická stopka.

Já osobně si jednoznačně přeji, aby Biden odstoupil. Ovšem nikoliv kvůli jeho věku, ale kvůli jeho chybějícím mentálním schopnostem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám