Hlavní obsah
Názory a úvahy

Sexuální výchova dívek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Učíte své dcery, že můžou všechno?

Článek

Existují sexuální delikty, kterým se dá předejít.

Naše generace byla vychovávána tak, že žena má být cudná, zdrženlivá a  že má říkat „ne“, i když si to nemyslí. Ta, co často střídala partnery, byla nazývána prostitutkou. Což vedlo ke zmatku v hlavách dívek, protože nikdo vlastně úplně nevěděl, jak se správně chovat. O sexu se šeptalo, anebo nemluvilo vůbec, na sexuální výchově ve škole se učitelka styděla o čemkoliv hovořit. Pamatuji se, jak jednou řekla větu: „O menstruaci snad už všechny dívky vědí, takže o ní nemusím nic říkat“. Vykládal se vtip, že když žena říká „ne“, myslí tím „možná“, a když říká „možná“, myslí tím „ano“, a když říká „ano“, tak je to děvka. Vlastně to ani nebyl vtip.

Naproti tomu převládá v dnešní době názor, že se žena může chovat, jak chce, bez ohledu na muže. To je dost nebezpečný trend. Vlézt k cizímu muži do auta je prý v pořádku, jít s přiopilými mladíky v noci na privát je prý v pořádku. Jít s mužem do postele, a na poslední chvíli ucuknout, je prý v pořádku. Akorát že vůbec. S city ani s sexualitou si není dobré zahrávat.

Učte prosím své dcery nejen sebevědomému, ale i zodpovědnému, a opatrnému chování. Měly by se rozmyslet dopředu, co chtějí a co nechtějí. Nechovat se rizikově. Říkat věci narovinu, nezahrávat si s muži. Není normální jít s mužem do ložnice, když nechci sex. Není normální jít se sprchovat, když vedle sedí nadržený muž. Není normální vlézt k cizímu muži do auta.

Riziko, že dojde ke znásilnění mladých žen není možné zcela vyloučit, ale rozhodně ho lze zodpovědným chováním výrazně snížit.

Znásilnění je v každém případě trestný čin, i když se žena chová lehkovážně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz