Hlavní obsah
Názory a úvahy

Andrej Babiš se stane prezidentem ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: ANO 2011

Andrej Babiš

Proč se „outsider“ Babiš stane prezidentem ČR? Marketingová mašinérie hnutí ANO má přesný plán, jak dostat svého předsedu až na Hrad. Jednotlivé kroky se už pomalu začínají uskutečňovat.

Článek

Průzkumy nám říkají, že Babiš nemá šanci, sám kandidát říká, že je outsider. Je tomu skutečně tak? Na první pohled se to může zdát. Když se ale podíváme důkladněji, tato představa se začne rozpadat jako domeček z karet. Bývalý premiér chce být viděn jako „David“ bojující proti „Goliášovi“ vládní koalice. Oni se proti němu chudáčkovi zase spojili. Zase bojuje proti výrazné přesile. Vidíte jak se teď máme špatně, vidíte na nás tato vláda nemyslí. Nedovolte „polistopadovému kartelu“ opět zvítězit, protože může být zase ještě hůř. V tomhle duchu povede svou rétoriku marketing ANO až do té doby, kdy Andrej bude prezidentem.

Jsem outsider. Experti říkají, že mě všichni porazí. Mám ale lidem co nabídnout. Jsem nezávislý kandidát, nestojí za mnou lobbistické skupiny. Za svůj život jsem něco vybudoval. Byl jsem také ministrem financí i premiérem. Mám dobré předpoklady. Do funkce prezidenta bych mohl nastoupit okamžitě.
Andrej Babiš pro CNN Prima News

Jak tedy může vyhrát?

Do druhého kola se s ním musí dostat Danuše Nerudová. Strategie zní jednoduše, ale její provedení je těžší. Tým hnutí ANO musí poškodit Petra Pavla dostatečně na to, aby skončil až třetí. Zároveň nesmí nechat utrhnout vysněnou protikandidátku na příliš vysoká procenta. To znamená těžké balancování a precizní chirurgickou práci. Tentokrát si dají pozor na chybu z voleb do Poslanecké sněmovny 2021, kdy se příliš zaměřili na Piráty a nechali si vyrůst konkurenta ve SPOLU.

Proč zrovna Nerudová?

Danuše Nerudová nemůže oslovit voliče napříč širokým politickým i sociologickým spektrem, generál ano, proto je hrozba, kterou musí ANO zastavit. Zároveň se její image bude dát ve druhém kole jednoduše rozložit. Vždyť je prázdné nic, bez příběhu a ještě k tomu akademička jako ten promigrantský pražský kavárník Drahoš. Vidíte, jak jednoduché to bude, ten souboj bude moc ošklivý a troufám si odhadovat, že až příliš jednostranný.

Pravidlo č. 1 - Babiš si nesmí ušpinit ruce

Jste si mysleli, že jako bude v prvním kole útočit Babiš? On sám nemůže už dále rozdělovat, musí si vytvořit novou image, dát zapomenout na tu starou, ten pomatený křikloun už umřel. Vy si myslíte, že to nedokáže? Vždyť teď skoro 10 let dělal, to co mu jeho marketing řekl, pro vítězství udělá cokoliv. Jeho největší vzor je jeho přítel Viktor Orbán. Ten byl zprvu liberální a prozápadní politik, když ale pochopil, že s tímto neuspěje, tak se diametrálně změnil na to, co známe dnes. Hnutí ANO se také za celou svoji existenci výrazně proměnilo. Z propodnikatelského pravicového hnutí na populistické levicové. Tyhle otočky jim nejsou cizí, tahle z ukřičeného paviána na rozumného státníka bude jen další do sbírky.

Útoky jen od členů ANO, nebo „nezávislých“ entit

Kolik spolužáků generála Pavla si ještě na něco důležitého vzpomene? Historik Petr Blažek se chopil šance být viděn v médiích, nic podezřelého. Náhlé „rozpomenutí“ Pavla Beneše už ale budí velké pochyby. Na zteč se vydal už i člen hnutí ANO Radek Vondráček, který „omylem“ sdílel fotomontáž.

Foto: khaos

Fotomontáž sdílená Radkem Vondráčkem

Za svou „chybu“ se následně omluvil a příspěvek smazal.

Omluvil se, takže odčiněno, by se chtělo říci. Akorát že vůbec. První příspěvek uvidí daleko víc lidí, než ten druhý. Zároveň si teď fotomontáž bude žít vlastním životem, kdy ji budou sdílet různí dezinformátoři. Vondráčkovi se žádná újma nestala a generál byl poškozen. Mise splněna, na řadu se připraví další člen hnutí ANO. Zbývá to opakovat než bude druhé kolo Babiš x Nerudová.

Hnojomety připravit a pal!

Ty určitě nesmí chybět, stačí se podívat do komentářů pod příspěvky Petr Pavla. Zvýšená aktivita podezřelých profilů narůstá. Řetězové maily poskytnout „zaručené“ a „utajované“ informace o agentu Pávkovi. Kousek po kousku diskreditovat a odkrojovat procenta, takhle se to budoucímu prezidentovi líbí.

Anketa

Kdo se stane prezidentem ČR?
Andrej Babiš
39,8 %
Petr Pavel
48,3 %
Danuše Nerudová
11,9 %
Celkem hlasovalo 4159 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám