Hlavní obsah
Lidé a společnost

Bůh miluje číslo čtyři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Antonius Capitulum

Každý jsme se minimálně jednou v životě zamysleli nad tím, proč jsme na světě, jaký má smysl život, co je bůh, kdo nás stvořil a proč?

Článek

Existuje hromada podobných dotazů a snad ještě víc pochybností a dohadů. Kdysi jsem slyšel věděcké přirovnání, že pravděpodobnost vzniku inteligentního života ve vesmíru je stejně velká, jako když se nad hromadou železného šrotu přežene silné tornádo a ze šrotu se stane funkční dopravní letadlo :-).

No, a takhle přemýšlím nad vším, co nás obklopuje, jaký má význam nemoc, jaký války, jaký náboženství, jak a proč vznikla hudba, kdo a proč maluje obrazy a staví ohromné katedrály, které obdivujeme a milujeme celá staletí a proč vznikají nové a nové impozantní věci, které jsou tak typické pro lidstvo.

A jednou jsem takhle podobně meditoval nad našimi 4procentními spoluobčany. Je to chyba v matrixu, je to nemoc, je to prokletí, je to nějaká statistická chyba, vadná elektronka? Proč by dokonalá prozřetelnost něco takového vůbec dopustila? Proč na celém světě museli tito lidé tak ukrutně trpět a to často nadvakrát? Nedávalo mi to smysl a hledal jsem, co za tím může být, určitě to nebude náhoda, tak jako život sám. Osobně totiž razím teorii, že všechno zlé je na něco dobré, jen to ještě v danou chvíli nevidíme.

Nedávno mi to došlo. Celou dobu na tyto lidi svět pohlížel jako na přítěž, na plevel, co musí pryč, tito lidé byli a dnes ještě často jsou na samém okraji společnosti. Ale co když je to celé úplně jinak a jsou to lidé vyvolení, které bůh miluje ze všeho nejvíc? Co když jsou to poslové a hybatelé naší kultury?!

Proč si to myslím? Je to dokonalý systém, o tom není pochyb. Jenže dokonalost si někdy dává na čas. Bez žen žít neumíme a ani nemůžeme a nechceme, ale žena v historii naší patriarchální společnosti vždy měla status podružného druhu a mnohde je to ještě dnes. Jenže žena se vždy starala o krb domova, žena vždy zvelebovala svůj příbytek, aby se tam cítila dobře, ale bohužel dál nedosáhla. Muž byl vždy silnější a názor žen byl nedůležitý, minoritní a patriarchy prostě nezajímal.

Ale kdyby to bylo všechno jen jak píšu, tak bychom ještě dnes žili ve špinavé jeskyni, nebo chatrči, kvalita našich životů by byla tak nějak velmi prostá, mírně řečeno. Prostě bychom žili jako prasata, stačil by nám žvanec, ženský klín a hotovo. Jenže takhle to asi bůh nechtěl, to by asi neplatila teze, že bůh chtěl člověka k obrazu svému.

A tak nám bůh seslal homosexuály, kteří měli cit a myšlení žen, ale na druhou stranu měli v maskulinním světě svoje místo a hlavně slovo! Tím jak tisíciletí tajili svoji orientaci, aby nebyli veřejně znemožněni či lynčováni, tak byli pro „mačo“ svět přípustní a jejich nápady a tvorba tak byla přijata celým patriarchálním systémem. A tak vznikaly ohromná díla, sochy, obrazy, katedrály, básně, romány! Schválně si projděte historii a uvidíte sami, kolik těch největších děl bylo právě z hlavy našich menšinových spoluobčanů. A to jsme o spoustě z nich ani nevěděli, nebo dosud nevíme.

Jisté je, že i dnes pán bůh někde dává a někde bere a věhlasní architekti, umělci, vizionáři jsou až nápadně často čtyřprocentní! Díky nim jsme mezi sebe vzali něco z energie žen, kterými jsme vždy pohrdali! Náš stvořitel nás takto obelstil a samotná církev se rouhá bohu, když tyto bratry a sestry zatracuje! Tím zatracují tento dokonalý boží plán. A jak se říká i pod svícnem bývá největší tma…

Ještě doplním pro ty bystré, co se teď asi ptají i na naše sestry „lesbičky“, jak je to s nimi, jak ony zapadají do tohoto plánu? No třeba tak, že tyto ženy s mužskou energií měly a mají dost síly na to vybojovat práva žen, které se tak postupně stávají rovnocennými partnery v celé společnosti a díky Bohu za to!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz