Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vypitý Hrad, rozkradené podhradí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Presidential Press and Information Office/ commons.wikimedia

GLOSA: Ze skladu v Lánech zmizel alkohol. Vaří si z něj snad Mynář svařák ve svém bufetu v Osvětimanech? Nebo to vypil Zeman s Rusy? A ví někdo, kde jsou korunovační klenoty?

Článek

Tak co, také jste drželi suchý únor? Tak v Lánech teď bude sucho o něco déle. Nic proti správné životosprávě, jaro je detox a hubnutí do plavek. Ale když nám z Hradu mizí všechno, co není přišroubované a obora je vystřílená, mohlo by to někomu vadit. Třeba všem daňovým poplatníkům, kteří to musí zacvakat. A sami si ani papričku nekoupí a od huby si utrhují, aby zaplatili účty. Zeman a jeho suita jsou jako Dorota Máchalová a hrabou se do pekla.

Ale abych byla objektivní a zbytečně věci nenafukovala, to se novinářům totiž často vyčítá. Sklad alkoholu byl SKORO prázdný, jak jistě víte, pokud čtete články celé a nejen titulky. Což je skvělá zpráva. Dá se na to dívat mnohem pozitivnější optikou, já bych čekala, že bude prázdný úplně, jen nános letitého prachu, ale ono tam ještě něco je. Takže za mě příjemné překvapení.

Otázkou zůstává, kdo to SKORO vypil. Že by Zeman? Jeho stav v roce 2021 by tomu odpovídal. A držet ho na mraky se jeho partě vyplácelo, mohli lépe krást. Nebo si to odvezl Mynář do svého bufetu v Osvětimanech a teď z toho dělá grog a svařák? Další teorie je, že vzhledem k vítaným návštěvám z Ruska na Hradě, mohly litry alkoholu skončit v hrdlech bohatýrů. Kteří se pak honili po sídle prezidenta se zlatými šavlemi. Ne, to není vtip, to mám od zdroje. Každopádně v oboře zmizeli daňci, za to na Hradě je evidentně dost norků.

A ruku srdce, kdo z vás nechá doma plnou ledničkou, když přenechává byt nájemníkům? No, tak vidíte. Čert vem chlast, ale co korunovační klenoty. Kde teď asi jsou? Třeba se napravený křesťan Ovčáček rozhodl, že osvícení nebylo dost a bude páchat dobro dál. A kromě toho, že si může vybarvit modré políčko, kdy věnoval peníze na charitu ze věci rozprodané ze své kanceláře, mohlo ho napadnout, že bude bohatým brát a chudým dávat. Třeba takové žezlo, to by bylo paprik.

Celá hradní satira nám ve čtvrtek končí. Čeho jediného lze litovat je, že nastane nuda, protože tohle ani nejlepší komik nevymyslí. Nechci podceňovat Petra Pavla, ale tuhle laťku nemá šanci překonat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz