Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Kolik peněz stojí udělat ženě radost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bára Divá

Petrklíče

Udělat někomu radost lze za pár korun i zcela bez nich. Vždy je to především o zájmu a lásce, kterou chováte k člověku, kterému chcete tu radost udělat. Pokud vám vaše společné významné dny nestojí ani za zmínku, asi je s vaším vztahem něco špatně.

Článek

Valentýn, MDŽ, První máj, svátek matek, Velikonoce, výročí… a tak dále. Každý z těchto dnů od mužů vyžaduje nějakou iniciativu, ale často se žena místo pozornosti dočká jen hromady výmluv.

Kdo si to má všechno pamatovat

Za nejhorší výmluvu považuji snůšku blábolů o tom, kdo si to jako má všechno pamatovat. Před nějakými 30 lety si museli lidé vystačit s papírovým kalendářem a pokud se do něj ve správný čas nepodívali, měli smůlu. Přesto si, možná i díky vudypřítomným reklamám, zvládli většinu významných dnů zapamatovat. Dnes stačí si jednou v životě udělat čas, zapsat si daný den do nějaké online aplikace a po zbytek života se vám vždy důležité datum připomene. Plus mediální masáž je v současnosti naprosto nepřehlédnutelná a nedovedu si představit, kde by dotyčný pán musel žít, aby zmínkám o Valentýnu, MDŽ apod. unikl.

Nejsou peníze na zbytečnosti

Tahle výmluva je skoro tak ubohá jako ta první, protože tyhle svátky nejsou v žádném případě o penězích, jsou o lásce. I kdybyste neměli ani korunu a místo toho vzali ženu ven na procházku a cestou jí vyznali lásku, řekli jí, jak moc pro vás znamená a jak jste rádi, že ji máte, žádná žena na světě by nebyla nespokojená. A pokud k tomu přihodíte třeba kytičku za 30 Kč nebo i ručně natrhanou, bude to krásné. Bohužel řadě dnešních mužů se i tohle zdá jako příliš námahy. Ženu už sbalili, mají ji doma, tak co by se snažili. Ona je miluje, tak proč by měli ještě vyvíjet nějakou iniciativu. Pak se u rozvodu diví, že je žena z ničeho nic opustila, vždyť přece bylo vše normální. Bohužel, to co přijde normální jednomu, nepřijde normální druhému a vztahy, do kterých vkládá péči jen jeden z dvojice,jsou předem odsouzené k zániku.

Dárky z povinnosti nikoho nepotěší

Oslavovat lásku s někým jen z povinnosti nemá smysl. Pokud to tedy jeden z dvojice tak necítí, neměl by se do oslav nutit, ale měl by si spíš důkladně promyslet, jestli chce v daném vztahu skutečně pokračovat, nebo by bylo lepší si vzájemně dopřát svobodu a každém ze současných partnerů tak dát možnost najít si někoho, s kým budou chtít dny lásky skutečně slavit a klidně nejen podle kalendáře, ale každý den.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz